Karavaan: reizend theater festival in Noord-Holland

Karavaannieuws

Foto Groot Karavaan Orkest
28 maart

Enthousiaste muzikanten gezocht!

Voor grote Karavaanvoorstelling van Prins te Paard
Doe je mee?
Karavaan komt er weer aan, in een nieuwe formule en een ander moment: al in mei! 
Het ‘Groot-Karavaan-Orkest’ heeft tot onze spijt vorig jaar vrijaf gehad, maar dit jaar is er weer een mooie kans om met elkaar te spelen.

Locatietheatergroep ‘Prins te Paard’ maakt een voorstelling, genaamd DIJK-IN, die zal worden gespeeld op en om de Hondsbosche en Pettemer Zeewering bij Petten. Het wordt een soort ‘drive-in’ voorstelling, waarbij het geluid van de spelers en delen van de muziek via de autoradio te horen zal zijn. Andere stukken komen via ‘gewone’ luidsprekers. Maar ook een deel zal live worden gespeeld, en hiervoor hebben we jullie hard nodig. Ik verheug me nu al!
We hebben nodig: koperblazers, houtblazers en slagwerkers (bij voorkeur kan iedereen lopend spelen, of ten minste lopen met het instrument). Als je instrument er tegen kan (regen, zilte lucht) zijn accordeons ook welkom. We worden een soort ‘muzikale guerilla’, we zullen plots verschijnen, en even plots weer verdwijnen. Het zou leuk zijn om het met velen te doen, dus benader ook vooral vrienden, kennissen, mede-muzikanten en familie.
De voorstellingen zijn op 7 mei (try-out), 8, 9, 10 mei, 13, 14, 15, 16 en 17 mei.
We gaan repeteren vanaf woensdag 16 april, we repeteren steeds van 19:30 tot 21:30. Dit zijn muzikale repetities: (je bent welkom om alle repetities bij te wonen, maar je kunt per week ook kiezen wanneer je komt (wo of do), als je maar tenminste twee repetities meemaakt).
Locatie: n.t.b. waarschijnlijk Schagen of Petten.
-          woensdag 16 april
-          donderdag 17 april
-          woensdag 23 april
-          donderdag 24 april
-          donderdag 1 mei
Petten bovenaanzicht
25 maart

Gezocht: Kunstenaars voor op de kunstmarkt in Petten

Van donderdag 8 mei tot en met zaterdag 17 mei staat het festival in Petten op de Zeedijk. Stel je voor: met je vrienden in de auto, ingeklemd tussen golven en dijk, 4,5 meter onder N.A.P. Soundscape op je autoradio, op de dijk projecties, spelers, het Groot Karavaan Orkest… Een dijkdoorbraak? Dit is DIJK-IN, over leven onder zee-niveau. De stenen zeedijk komt nog één keer tot leven voordat hij transformeert naar een speels duinlandschap.

Karavaanbezoekers kunnen zich nog verder onderdompelen in het thema leven onder zeeniveau door een bezoek te brengen aan het festivalprogramma in het centrum van Petten. Een programma met interessante documentaires, prachtige tentoonstellingen, mooie muziek en andere passende en leuke activiteiten. Ook zal er een kunstmarkt zijn, waar kunstwerken staan met thema’s als strand, zee, de dijk en/of Petten. Wil je jouw werk delen en/of verkopen aan de bezoekers van Karavaan, dan komen wij graag in contact met jou!  Mail jouw werk naar lindavandenberg@cultuurcompagnie.nl
 
Karavaan is onderdeel van Cultuurcompagnie Noord-Holland en wordt mede mogelijk gemaakt door onder andere de provincie Noord-Holland.
 
campagnebeeld 2014
21 maart

Theaterfestival Karavaan met schaftketen al eerder ‘de boer op’

Van donderdag 8 mei tot en met maandag 9 juni strijkt reizend theaterfestival Karavaan neer op zes betekenisvolle locaties in Noord-Holland: Zeedijk Petten, Zandvoort, Missiehuis Hoorn, Ecodorp Vliegveld Bergen, Willibrord Heiloo en Proefboerderij Slootdorp. Met locatievoorstellingen in combinatie met een veelzijdig festivalprogramma vertelt Karavaan de verhalen die schuilgaan achter die plek.

In de aanloop naar het festival staat Karavaan tussen 27 maart en 3 mei met de gele Karavaan-schaftketen op een centrale plek in de omgeving van de speellocaties. Wij nodigen inwoners, lokale ondernemers en andere organisaties en verenigingen uit om met ons in gesprek te gaan over het heden, verleden en de toekomst van de speellocaties. Zo brengen we die verhalen in kaart die er toe doen.

Kom bij ons langs en deel je verhaal aan onze stamtafel, neem foto’s of interessante artikelen mee, luister naar verhalen van anderen of neem gewoon een kijkje in de schaftkeet.

Wij staan met onze schaftketen:
27 t/m 29 maart - Markt 20-22 in Schagen
3 t/m 5 april - Jan Oldenburglaan 1 in Bergen
10 - 11 april - Kerkplein 10 in Zandvoort
17 t/m 19 april - Gedempte Turfhaven in Hoorn
24 - 25 april - Stationsplein 1 Heiloo
2 - 3 mei - 2 mei Sluisplein en 3 mei Streekmarkt in Anna Paulowna