Alles is geslacht

Theater over de almachtige vleesindustrie

Kerstavond. Twee vrouwen zitten aan de rijk gevulde eettafel en doen zich traditiegewijs te goed aan alle heerlijkheden. Ze babbelen over koetjes en kalfjes en genieten volop. Ze koesteren al jaren die gezelligheid, ze zijn eraan gehecht geraakt. Maar wat als deze gewoonte niet langer houdbaar blijkt? Wat als dieren de radertjes in een machine worden die wij niet meer kunnen controleren?

 “Lever me alles! Er moet gefeest worden, en gegeten, gelachen en gevreten! Kom op met iedere vetvlek! We gaan eten, eten, eten tot we alles zijn vergeten.” – uit De Heilige Johanna van de slachthuizen’ – Bertolt Brecht

Danielle De Nul en Taeke Nicolaï uit Vlaanderen studeerden beide aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen richting theater (afgestudeerd in 2015). In Alles is geslacht schetst het duo een onverschillige wereld waarin grenzeloos wordt gekweekt, geslacht en gegeten.

Danielle en Taeke zijn 1 van de 5 makers die je te zien krijgt tijdens de Winterkaravaan. In de leegstaande Ringersfabriek ga je op expeditie langs 5 nieuwe voorstellingen en geniet je van heerlijke stoofpotten en winters bier!

Makers: Danielle de Nul en Taeke Nicolai

Maakster Danielle de Nul in de Ringersfabriek – Foto: Emil de Jong

 

Alles is geslacht – over de almachtige vleesindustrie