Meedoen met KaravaanKaravaan Festival in 2015 de spotlight op enkele inspirerende locaties in Noord-Holland. Achter tal van locaties, uniek of juist alledaags, schuilen bijzondere verhalen. Karavaan belicht deze verhalen door theatervoorstellingen te verbinden met locaties, thema’s en belangrijke gebeurtenissen in de provincie Noord-Holland.

Werken bij Karavaan is leuk en uitdagend. Je werkt in een team van enthousiaste mensen.  Daarnaast heb je veel contact met gezelschappen, vrijwilligers en vrienden van Karavaan.


Gezocht: enthousiaste vrijwilligers

Wil je deel uitmaken van ons festival, houd je van theater en mensen, weet je van aanpakken en ben je enthousiast… meld je dan aan als vrijwilliger van Karavaan Festival 2015!

Reis met ons mee

Heb je altijd al een kijkje willen nemen achter de schermen van een reizend theaterfestival, houd je van theater en mensen, weet je van aanpakken en ben je enthousiast… meld je dan nu aan als vrijwilliger van Karavaan Festival 2015!

Wat zijn de vrijwilligerstaken?

Als vrijwilliger krijg je de leukste taken tijdens het festival: van publieksbegeleiding waarbij je wellicht voorstellingen kunt zien en de schakel bent tussen de spelers en het publiek tot het verwelkomen van de artiesten in het festivalhart en hen wegwijs maken in het festival. Wij hebben sterke handen nodig voor het afbreken van het festivalhart.

Ook zoeken we vrijwilligers die ons van te voren kunnen ondersteunen met kantoorwerkzaamheden en promotie.

En wat krijg je er voor terug?!

 • Je ontvangt korting op de locatievoorstellingen.
 • Wij zorgen voor lunch en avondeten tijdens je werktijden (afhankelijk van werkdagen/tijden).
 • Je krijgt het Karavaan T-shirt 2015
 • Je mag indien mogelijk naar de voorstellingen die je begeleidt.
 • Je reiskosten worden vergoed.
 • Je werkt binnen een ontzettend leuk team.
 • Je kunt heel veel kennis en contacten opdoen.
 • Je bent verzekerd via Karavaan Festival.

Eisen en wensen

 • Je bent minimaal 18 jaar of ouder
 • Minstens twee dagdelen beschikbaar
 • Bij voorkeur woonachtig in Noord-Holland
 • Bij voorkeur in het bezit van rijbewijs

Ben je enthousiast? Meld je aan!

Heb je zin om ons team tijdens Karavaan Festival te komen versterken?  Meld je dan aan via het formulier.

Artiest zoekt Onderdak

Karavaan werkt samen met gezelschappen uit binnen- en buitenland. De afstand tussen de locaties van Karavaan en de woonplaats van de artiesten is hierdoor voor een aantal van hen te groot om dagelijks heen en weer te reizen. Om deze reden willen wij hen onderdak aanbieden. Dit doen wij door middel van gastgezinnen die het leuk vinden om artiesten te ontmoeten en te helpen ze een goede tijd te bezorgen tijdens hun verblijf in Noord-Holland en op het festival!

Heb jij een logeerkamer, tuinhuis, caravan of een ander mogelijke slaapplaats die we aan de artiesten van Karavaan kunnen aanbieden? Meld je dan aan als gastgezin!
Wat verwachten we van jou?
Je zorgt er natuurlijk voor dat de slaapplaatsen voor je gasten in orde zijn. Daarnaast verzorg je ’s ochtends het ontbijt .
In ruil voor deze gunst ontvang je van Karavaan twee vrijkaarten voor een locatievoorstelling naar keuze (met uitzondering van de voorstellingen in Zaandam).

Stage Redactie

Een stageplaats per heden t/m half juni 2015 2 d.p.w., tijdens het festival full-time.

Voor het verrichten van redactiewerk en research zoekt Karavaan t/m juni 2015 een Stagiaire redactie

Periode: t/m half juni 2015 2 d.p.w., tijdens het festival full-time
Standplaats: Alkmaar

‘Karavaan speelt waar Noord-Holland beweegt’, het adagium van Karavaan. Het festival brengt kunst op plekken in Noord-Holland die in beweging zijn. Op elke plek die Karavaan in het spotlight zet wordt een uniek festivalprogramma opgezet dat met locatietheater, tentoonstellingen, expedities, gesprekken en andere activiteiten het verhaal van die plek naar boven haalt. Karavaan draagt middels kunst bij te aan bewustwording en dialoog, betrokkenheid bij eigen leef- en woonomgeving en stimuleert nieuwe inspirerende dwarsverbindingen tussen mensen en organisaties.

Ten behoeve van het samenstellen van de inhoud van de stamtafels, zeepkistenspeeches en verhalentafels zoeken wij een student journalistiek voor het verrichten van redactiewerk en research en het schrijven van artikelen hierover. Thema’s die dit jaar bespeeld worden zijn: de toekomst in een vergrijzende maatschappij, de toekomst van het boerenbedrijf en de toekomst van een kleinstad. Deze thema’s worden gesitueerd in Alkmaar en Hoorn tijdens het festival dat speelt van 13-31 mei 2015.

Taken

De werkzaamheden bestaan uit:

 • Bureauredactie
 • Productietaken
 • Actief meewerken aan totstandkoming onderzoek en programma

Waarbij aan de orde komt:

 • Research doen naar relevante personen die inhoudelijk kunnen bijdragen aan de gesprekken aan de stamtafel of een zeepkistenspeech kunnen houden
 • Het organiseren van de stamtafels, zeepkistenspeeches en verhalentafels
 • Het schrijven van inhoudelijke artikelen en teksten
 • Het voorbereiden en maken van interviews ten behoeve van de website
 • Het voorbereiden van webspecials
 • Het op heldere wijze presenteren van opinies voor een publiek
 • Twittermoderatie

Profiel:

 • Minimaal derdejaars HBO-niveau
 • Brede maatschappelijke ontwikkeling
 • Goed en vlot kunnen communiceren met verschillende doelgroepen
 • Enige journalistieke kennis of ervaring
 • Schrijfvaardigheid, nieuwsgierigheid, creativiteit, doorzettingsvermogen en zelfstandigheid

Wat wij bieden:

 • een zeer dynamische en leerzame werkplek
 • een stage waarbij je werk direct zichtbaar is
 • zelfstandige stage met veel eigen inbreng
 • stagevergoeding

Iets voor jou? Mail dan je cv en een korte motivatie zo snel mogelijk! Meer info en aanmelden bij: Ilse van Dijk, festivalleider Karavaan | (06) 14391727 | ilse@karavaan.nl  | www.karavaan.nl

Muzikanten en zangers gezocht voor muziekroutes in Hoorn!

Karavaan gaat op zoek naar de identiteit van de stad Hoorn van 14 t/m 17 mei 2015. Muziek speelt hierbij een grote rol, het kan de ziel verklanken. Vanaf het vertrekpunt op Oostereiland starten twee muziekroutes door Hoorn die de bezoekers naar twee programma-onderdelen brengen: de geluidswandeling door het centrum van Hoorn, langs generaties van dromen en daden en de voorstelling het West fries Hemelhuis in Cinema Oostereiland. De muziekroute vormt dus als het ware een muzikaal entree naar de programma-onderdelen.

Voor de route zijn we op zoek naar enthousiaste zangers en muzikanten

Deze muzikanten en zangers vormen het Groot Karavaan Orkest. Zij zullen in groepjes van 3 of 4 muziek brengen, speciaal gearrangeerd voor de specifieke bezetting die wordt samengesteld door componist en muzikaal leider Tommie Freke. De muziek refereert zowel aan het historische als aan het moderne West Friesland.

Voor de muziekroutes hebben we minimaal 25 enthousiaste muzikanten en zangers nodig. Voor de muzikanten geldt: minimaal 2 jaar ervaring en enige ervaring met noten lezen. Voor de zangers geldt dat zij toon moeten kunnen houden, ook in meerstemmige composities.
De voorstellingen spelen op 14, 15, 16 en 17 mei 2015. Ter voorbereiding hebben we een aantal bijeenkomsten en workshops op onderstaande data:
18 maart: Inloopavond voor muzikanten en aanmelding, 15 april Bijeenkomst: Muziek laat het DNA van Hoorn horen, 6 mei repetitie, 8 mei repetitie, 10 mei repetitie, 13 mei repetitie.

De repetities worden begeleid door Ted van Leeuwen. Het is voor de continuïteit belangrijk dat je tenminste de helft van de repetities kunt bijwonen, en tenminste de helft van de voorstellingen kunt mee spelen. Tijdens de eerste bijeenkomst krijg je de muziek en partituur uitgedeeld zodat je thuis kunt gaan oefenen.

Dus: ben of ken je een enthousiaste muzikant die het leuk vind om op vrijwillige basis lid te zijn van het Groot Karavaan Orkest, en mee te doen met de muziekroute? Ben je daarnaast ook nog beschikbaar op bovenstaande data? Dan ben jij de enthousiaste zanger of muzikant die wij zoeken voor de muziekroute! Meld je aan via het formulier hieronder!

Zangers gezocht!

Tijdens festival Karavaan speelt het Volksoperahuis van 14 t/m 17 mei op de botterwerf in Hoorn een muziektheatervoorstelling waarbij het verhaal van de Vliegende Hollander vertelt wordt. Hiervoor zijn theatermakers Jeff Hofmeister en Kees Scholten van het Volksoperahuis, op zoek naar de muzikale bemanning van het schip de Vliegende Hollander.

Mannen welteverstaan, want tja, in die tijd vertrok een schip met alleen mannen aan boord. Stoere bonken en rauwdouwers die samen prachtige liederen konden zingen om hun angst te bedwingen en de verveling te lijf te gaan.

Er zijn 12 liederen die samen het verhaal van de Vliegende Hollander vertellen. De voorstelling speelt buiten met als decor het authentieke zeilschip De Zwarte Maen dat daar is aangemeerd.

Dus, is Theaterfestival Karavaan op zoek naar enthousiaste mannelijke zangers uit Hoorn en omstreken die op onderstaande data beschikbaar zijn!

20 maart bijeenkomst, 6, 7 en 12 mei workshops en 14, 15, 16 en 17 mei voorstellingen. 19 mei evaluatie.

Voor de zangers geldt: minimaal 2 jaar zangervaring en je moet toon kunnen houden, ook in meerstemmige composities. Noten lezen is geen vereiste, maar wel handig!  Bij de eerste bijeenkomst wordt de partituur, tekst en de cd verstrekt, en is het mogelijk de muziek te downloaden om thuis te kunnen oefenen.

Het is voor de continuïteit belangrijk dat je ten minste de helft van de repetities kunt bijwonen, en ten minste de helft van de voorstellingen kunt mee spelen. Dus ben jij, of ken jij die enthousiaste zanger die wij zoeken? Meld je dan aan via het formulier hieronder.

Aanmelden met een geheel koor of individueel? Het is allebei mogelijk.

Word vriendMaak je ervaringen nog bijzonderder!

Als vriend van Karavaan steun je het festival zodat er elk jaar weer een bijzonder programma samengesteld kan worden. Als dank voor je steun en enthousiasme kun je als vriend gebruik maken van speciale vriendenvoordelen, zoals speciale aanbiedingen, extra faciliteiten en speciale vriendenactiviteiten. Word vriend op karavaan.nl!

Makkelijk aanmelden

Je kunt al vriend worden voor maar €50,- per jaar. Hieronder vind je meer informatie over de vriendenlidmaatschappen. Ook vind je daar het machtigingsformulier om je aan te melden.

Vrienden maken vrienden

Ben jij al vriend, maar heb jij vrienden, familie of buren die dat nog niet zijn? Maak ze dan nu ook vriend van Karavaan. Zo kun je gezellig samen genieten van alle vriendenvoordelen. Én je krijgt een vrijkaart voor een voorstelling naar keuze.


Vrienden brons

Vriend Brons ben je voor € 50,- per jaar

Je bent voor € 50,- Vriend van Karavaan en ontvangt:

 • Altijd als eerste het nieuws
 • Uitnodiging voor de exclusieve Vriendenavond, zo’n 6 weken voor het festival
 • De festivalkrant gratis op de deurmat
 • Als eerste op de hoogte van de start van de kaartverkoop
 • Het privilege om kaarten te reserveren tot op de avond zelf
 • De fijnste plaatsen bij een voorstelling
 • Het gebruik kunnen maken van speciale Vriendenfaciliteiten op locatie
 • Twee kaarten bestellen met korting
 • Een welkomstdrankje bij het eerste bezoek aan Karavaan
 • Deelname aan de speciale Vriendenactiviteiten tijdens het festival. Deze activiteiten vinden telkens op verschillende locaties plaats.

Wil je Vriend van Karavaan worden? Download dan hier het machtigingsformulier 2015 en stuur deze naar ons op.

Vrienden Zilver

Vriend Zilver ben je voor € 125,- per jaar

Vrienden Zilver van Karavaan krijgen voor € 125,- een aanvullend pakket:

 • Twee extra kaarten bestellen voor je vrienden met de speciale Vriendenkorting
 • Twee gratis kaartjes naar keuze m.u.v. de opening

En dus alle voordelen van Vrienden Brons:

 • Altijd als eerste het nieuws
 • Uitnodiging voor de exclusieve Vriendenavond, zo’n 6 weken voor het festival
 • De festivalkrant gratis op de deurmat
 • Als eerste op de hoogte van de start van de kaartverkoop
 • Het privilege om kaarten te reserveren tot op de avond zelf
 • De fijnste plaatsen bij een voorstelling
 • Het gebruik kunnen maken van speciale Vriendenfaciliteiten op locatie
 • Twee kaarten bestellen met korting
 • Een welkomstdrankje bij het eerste bezoek aan Karavaan
 • Deelname aan de speciale Vriendenactiviteiten tijdens het festival. Deze activiteiten vinden telkens op verschillende locaties plaats.

Wil je Vriend van Karavaan worden? Download dan hier het machtigingsformulier 2015 en stuur deze naar ons op.

Vrienden Goud

Vriend Goud ben je voor € 250,- per jaar

Vrienden Goud krijgen voor € 250,- een exclusief aanbod:

 • Uitnodiging voor de opening van festival waar je als gast met 2 personen aanwezig kunt zijn
 • Vermelding in het programmaboek en website met indien gewenst redactionele aandacht met een interview

En daarnaast alle voordelen van Zilver en Brons:

 • Twee extra kaarten bestellen voor je vrienden met de speciale Vriendenkorting
 • Twee gratis kaartjes naar keuze m.u.v. de opening
 • Altijd als eerste het nieuws
 • Uitnodiging voor de exclusieve Vriendenavond, zo’n 6 weken voor het festival
 • De festivalkrant gratis op de deurmat
 • Als eerste op de hoogte van de start van de kaartverkoop
 • Het privilege om kaarten te reserveren tot op de avond zelf
 • De fijnste plaatsen bij een voorstelling
 • Het gebruik kunnen maken van speciale Vriendenfaciliteiten op locatie
 • Twee kaarten bestellen met korting
 • Een welkomstdrankje bij het eerste bezoek aan Karavaan
 • Deelname aan de speciale Vriendenactiviteiten tijdens het festival. Deze activiteiten vinden telkens op verschillende locaties plaats.

Wil je Vriend van Karavaan worden? Download dan hier het machtigingsformulier 2015 en stuur deze naar ons op.

Voorwaarden

Bekijk de voorwaarden.

 • Wanneer je vriend van Karavaan bent geworden ontvang je per email een persoonlijk wachtwoord waarmee je een vriendenaccount kan aanmaken om toegangskaarten met korting te bestellen.
 • De vriendenaccount is persoonsgebonden en niet geldig in combinatie met andere kortingen.
 • Karavaan behoudt zich het recht om voorstellingen uit te sluiten van de kortingsregeling.

Karavaan