Karavaan: reizend theater festival in Noord-Holland

Karavaan Algemene Info

KARAVAAN SPEELT WAAR NOORD-HOLLAND BEWEEGT


Geacht publiek, vrienden, theatermakers, begunstigers en partners,

Wij nodigen jullie uit om mee op reis te gaan naar de top-6 bestemmingen waar Noord-Holland verandert. We zijn te gast bij zes karakteristieke locaties waar de geschiedenis aan de oppervlakte komt en maatschappelijke veranderingen voelbaar zijn. De reis is vervroegd dit jaar naar 8 mei t/m 9 juni, zodat we krachten kunnen bundelen met andere organisaties en bedrijven in Noord-Holland.  Gedeputeerde Elvira Sweet opent Karavaan op 9 mei: “Als gedeputeerde Cultuur ben ik trots op dit festival. Karavaan gebruikt cultuur om aandacht te vragen voor maatschappelijke vraagstukken en ontwikkelingen en weet daarmee een groot publiek te bereiken. Ook dit jaar is het programma weer zeer de moeite waard.”

Wat gaan we doen?

Op onze avontuurlijke rondreis doen we verborgen plekken aan als Vliegveld Bergen en het Missiehuis in Hoorn. We bezoeken een unieke stenen zeedijk die dit jaar verdwijnt onder het zand.
Je krijgt een kijkje in de keuken van de psychiatrie in het monumentale Willibrord. We nemen je mee naar de Wieringermeer waar landbouwminister Mansholt boerde en naar het paradijselijke kustdorp Zandvoort, dat te koop staat.
Op al deze plaatsen brengt Karavaan, passend in het thema en de plek, avontuurlijk en toonaangevend locatietheater. Zoals een waanopera in Willibrord, een buitendijks spektakel in Petten, voorstellingen over oorlog en vrede in Bergen. Dat in combinatie met een prikkelend thematisch festivalprogramma met film, exposities, muziek, expedities, tentoonstellingen en een stamtafel met verhalen. Een totaalbeleving waarmee we jullie zeker zullen verleiden!

Een reis in het teken van maakbaarheid

We gaan ervan uit dat alles maakbaar is: het landschap, de mens, zelfs ons eigen geluk. Het leven lijkt een bouwpakket. Het geloof in maakbaarheid zit Noord-Hollanders in de genen. De gezamenlijke strijd tegen het water inspireerde Descartes tot zijn beroemde uitspraak: “God schiep de aarde, maar de Hollanders schiepen Holland.” Anno 2014 staan we in het oog van de orkaan. Hoe gaan we om met de veranderingen in onze provincie? Wat is jouw rol in de snel veranderende wereld? Karavaan koppelt kunst en cultuur aan sectoren als water, herbestemming, economie en landbouw. Of het nu gaat om kustversterking, schaalvergroting of gebouwen, de veranderingen in het landschap gaan alle Noord-Hollanders aan. Reken maar dat je een fantastisch reisverhaal hebt als je bent geweest!
Het rijke festivalprogramma is gemaakt samen met Noord-Hollandse culturele en maatschappelijke organisaties, bewoners en bedrijven. Zij hebben het hele jaar door wat te bieden en laten een stukje bij Karavaan zien.
 
Karavaan laat Noord-Holland beleven!

Namens het Karavaanteam,
Ilse van Dijk, zakelijk leider
Titia Bouwmeester, artistiek leider