Hands up!

POPPENTHEATER van Lejo uit Sesamstraat

Blote handen theater voor de allerkleinsten

Met blote handen en houten ogen creëert Lejo een unieke, frisse vorm van poppentheater. ‘Hands up!’ is een vrolijke, woordloze voorstelling met veel muziek. Vanuit een grote blauwe poppenkast vertonen de poppen hun kunsten. Een stoere hond, 2 tapdansers, een koe met een eetprobleem, een heel kinderkoor inclusief dirigent en vele anderen passeren de revue. Het publiek (jong en oud!) vergeet al snel dat ze naar twee handen zit te kijken.

Onder de naam ‘Lejo’ maakt Leo Petersen al sinds 1995 voorstellingen en filmpjes met zijn poppen. Wat begon als een studieproject groeide uit tot een act waarmee hij de hele wereld over reist. In Nederland en Vlaanderen is Lejo vooral bekend door de filmpjes die hij maakte voor Sesamstraat.

Spel en idee: Leo Petersen | Lejo

Festivalhart V&D, Laat 143 Alkmaar

V&D begon in 1887 als eenvoudige manufacturenzaak in Amsterdam onder de naam “De Zon”. De zaken ging goed en er kwamen al snel winkels door heel Nederland. Ook in Alkmaar, aan de Houttil, onder de naam Gebroeders Berentzen. De winkel zou uitgroeien van 15 personeelsleden (grotendeels inwonend), een handkar en een paard tot een groot warenhuis met een prominente en soms controversiële plaats in de binnenstad.

Het gebouw is een gemeentelijke monument, ontworpen door architect G.W.J. Caron. Hij ontwierp een gebouw in laat Amsterdamse School stijl maar gebruikte daarbij ook Art Deco details.
Info
Prijzen:
€ 5,00 Normaal
€ 2,50 Vriendenprijs en Kinderen (t/m 14 jaar)
Duur:
30 min
Speeldata:
  • zo 29 mei om 11:00
  • zo 29 mei om 14:00
  • zo 29 mei om 16:00
Bestel Kaarten
extra:
Versier 29 mei je eigen cakeje! Met een glas limonade erbij maar € 1,50.
Locatie
Festivalhart V&D
Laat 143, Alkmaar
plan je route