Heart of Darkness

Surrealistisch locatietheater op Marina Kaap Hoorn

Karavaan presenteert een spraakmakende locatietheatervoorstelling op een stukje Hoorn in ontwikkeling. Op een buitengewoon ruige plek nemen de Wildemannen je mee op reis naar het absolute nulpunt. Strakke woordsalvo’s en maniakale rondedansen worden moeiteloos afgewisseld met soundscapes en rake poëtische oneliners. Heart of Darkness is gebaseerd op de film Apocalypse Now. 

Ogen en oren van de hedendaagse jungle

Met woeste energie dalen zij af naar de donkerste krochten van de menselijke geest, waar oerkreten versmelten met digitale haperingen. De live videobeelden –bespeeld en bediend door de Wildemannen zelf- vormen de ogen en oren van de hedendaagse jungle. Laat je meevoeren in een hallucinerende trip! Omdat in ieder van ons een beest schuilt. Nou, zorg dus dat je erbij bent. 

Kom lekker vroeg en blijf na afloop lekker hangen, want deze plek is te mooi en aangenaam om er niet langer van te genieten. Met een drankje en een hapje kan je avond niet meer stuk en heb je zeker een ervaring om met je vrienden te delen!

Publiek is betoverd, bezweerd, uit elkaar gereten en vertederd. De Volkskrant noemde het “iets wat je nog nooit gezien hebt”… 

En dit werd er verder geschreven over de voorstelling:

**** Een overweldigend spektakel vol duisternis, oerwoudgeluiden en visuele effecten – Kester Freriks, NRC Handelsblad

*** Pakkende scènes in beeldpoëzie en muzikaliteit – Robbert van Heuven, Trouw

De psychedelische, verdelende toneelproductie Heart of Darkness was een van de culturele hoogtepunten van festival Zwolle Unlimited – De Stentor

*** De Wildemannen zijn op hun sterkst als ze hun stemmen en lichamen mogen gebruiken, verwrongen en bezweet, hun blik op oneindig, op zoek, zoals altijd, naar het duistere hart van onze beschaving – Vincent Kouters, Volkskrant

Heart of Darkness Diner Arrangement
Maak je avondje uit compleet met het Heart of Darkness Diner Arrangement. Je krijgt een hoofdgerecht en toetje bij de fijne eetplek Volt op Marina Kaap Hoorn en ziet daarna de voorstelling Heart of Darkness.

Of kom naar paviljoen Oranje-Buiten en geniet van een Theater Barbecue. Karavaan bezoekers betalen €17,50 in plaats van €18,50 voor een heerlijke barbecue: diverse vleessoorten, vis en salades (zoveel je op kunt). Kom lekker aanwaaien (vanaf 17:00 of later) en schuif aan, geen reservering mogelijk.

Tips:

– Ga voor je diner avontuurlijk watersporten en bekijk bij Volt de mogelijkheden voor suppen, flyboarden of wakeboarden!
– Na afloop van de voorstelling blijf je lekker hangen bij Volt voor een drankje, muziek en kampvuur.
– Kom met je bootje naar de voorstelling of neem de watertaxi, die brengt je heen en weer naar Marina Kaap Hoorn.

Project Wildeman
Muziektheatergroep Project Wildeman staat bekend om zijn energieke en fysieke optredens op o.a. Oerol. Hun taal bestaat uit poëzie, muziek en beweging. Hun vorm is een eigentijds ritueel. Hun wereld: een hybride wereld tussen primitief en futuristisch, lichamelijk en virtueel. Deze wereld is bevolkt met vreemde, vaak zelfgebouwde instrumenten. Hun gids is de Wildeman in een ‘brave new world’: één been in het dierenrijk, één been in cyberspace. Hun ervaring: de trance.

Project Wildeman begon als een groep die (pop)muziek en poëzie met elkaar verbond. Intussen zijn ze een vooruitstrevend en eigenwijs muziektheatergezelschap, met een eigen taal.
Ze hebben als missie om het publiek tijdelijk– door middel van een begeleide groepservaring- door de oppervlakte heen te laten breken en een krachtige, directe en lichamelijke connectie te maken met jouw onderliggende bestaanslaag.

Muziek en spel Project Wildeman: Milan Mes, Maarten Vinkenoog, Sven Hamerpagt, Robin Block | tekst Robin Block, deels gebaseerd op Joseph Conrads novelle Heart of Darkness | eindregie Sanne van Rijn video-ontwerp Karl Klomp | bewegingscoaching Boukje Schweigman | kostuums Elian Smits | decorontwerp Project Wildeman | decorbouw Douwe Hibma | Fotografie Kenneth Stamp | Teaser Rogier Roeters

Dit locatieproject komt tot stand mede dankzij gemeente Hoorn, Ooms Bouw en Ontwikkeling, Volt en Oranje Buiten.

Marina Kaap Hoorn

Ooms Ontwikkeling creëert hier een nieuwe haven. Op deze plek met fantastisch uitzicht over het water vind je:

durfsportcentrum en heerlijke eetplek VOLT

en strandpaviljoen Oranje Buiten.

LINK

Info
Prijzen:
€ 17,50 normaal
€ 15,00 Vriendenprijs
Duur:
75 min
Speeldata:
  • do 21 jul om 21:00
  • vr 22 jul om 21:00
  • za 23 jul om 21:00
  • do 28 jul om 21:00
  • vr 29 jul om 21:00
  • za 30 jul om 21:00
Bestel Kaarten
extra:
Parkeren kan aan het begin van Marina Kaap Hoorn, Schelphoek 4, bij paviljoen Oranje-Buiten, vanaf daar loop je in 2 minuten naar beneden, naar paviljoen Volt waar naast Heart of Darkness speelt.
Locatie
Marina Kaap Hoorn
Schelphoek 4, Hoorn
plan je route
Heart of Darkness Diner Arrangement
Een hoofdgerecht en toetje bij paviljoen Volt (vanaf 18:00) en de voorstelling Heart of Darkness (21:00) €35,-
Selecteer hieronder je gewenste datum:
Bestel Kaarten