• binnen
  • Gratis
  • Social design installatie
  • Festival

In Limbo Embassy

EXPERIENCE: Een reizende ambassade als ontmoetingsplek tussen vluchtelingen en de samenleving

Local <=> Global:Hoe vluchtelingen in dialoog gaan met publiek. 

In het centrum van Alkmaar staat de keet van ‘In Limbo Embassy’. In Limbo Embassy is een reizende ambassade voor vluchtelingen, asielzoekers en ongedocumenteerden tussen wal en schip: in Limbo. Vluchtelingen die hier niet mogen blijven, maar ook niet terug kunnen naar hun eigen land door bijvoorbeeld ongeldige reisdocumenten of een onveilige situatie in eigen land. Veel van hen voelen zich niet vertegenwoordigd door hun eigen ambassade. Met vluchtelingen in de rol van ambassadeurs schijnt In Limbo Embassy een ander licht op het vraagstuk rondom asielzoekers.

Het is tijd om niet langer alleen maar óver vluchtelingen te spreken, maar ook mét hen. De mobiele ambassade is een neutrale ontmoetingsplek waar direct contact is tussen bewoners en asielzoekers. Zij nodigen bezoekers uit om te vertellen over hun situatie. Een kans voor dialoog, debat en uitwisseling op gelijk nivo. Stap dus binnen!

Idee en regie: Manon van Hoeckel | Uitvoering: diverse vluchtelingen.

Festivalhart V&D Alkmaar

V&D begon in 1887 als eenvoudige manufacturenzaak in Amsterdam onder de naam “De Zon”. De zaken ging goed en er kwamen al snel winkels door heel Nederland. Ook in Alkmaar, aan de Houttil, onder de naam Gebroeders Berentzen. De winkel zou uitgroeien van 15 personeelsleden (grotendeels inwonend), een handkar en een paard tot een groot warenhuis met een prominente en soms controversiële plaats in de binnenstad.

Het gebouw is een gemeentelijke monument, ontworpen door architect G.W.J. Caron. Hij ontwierp een gebouw in laat Amsterdamse School stijl maar gebruikte daarbij ook Art Deco details.

Info
Prijzen:
€ 00,00 type ticket
Duur:
Speeldata:
  • vr 3 jun om 16:00
  • za 4 jun om 13:00
  • zo 5 jun om 12:00
extra:
Doorlopend te bezoeken in de volgende tijdsblokken:
3 jun 16:00-21:00
4 jun 13:00-18:00 en 19:00-21:00
5 jun 12:00-17:00 en 18:00-20:00
Locatie
Festivalhart V&D
Laat 143, Alkmaar
plan je route