Kissing Jane

LIVE MUZIEK: Energieke powerpop

Kissing Jane neemt je mee in een droomwereld van ‘feel good’ en drama.

Kissing Jane is een vijfkoppige popband uit de kop van Noord-Holland. Met muzikale invloeden van Muse, No Doubt, Bat for Lashes, Kate Bush, Blondie en Katy Perry, omschrijven zij hun muziek als powerpop.

In 2015 brachten ze de singles ‘Voodoo’ en ‘Ranger’ uit, die ook zijn gebundeld op ‘Factory of Hearts – The EP’, als voorbode aan het gelijknamige debuutalbum.

Kissing Jane is niet alleen een groep die je moet hebben gehoord, je moet ze ook hebben gezien! Tijdens de live-performance is de band een lust voor het oog, met als boegbeelden de twee dames aan het front. Het samensmelten van hun stemmen is typerend voor de sound van Kissing Jane, in combinatie met de instrumentele basis van drums, bas en gitaar. De energieke powerpop werd tijdens de Amsterdamse Popprijs bestempeld als ‘Blondie meets ABBA’. Eerder noemde de band zichzelf al de ‘liefdesbaby van Muse & No Doubt’.

Naar eigen zeggen wil het ‘de dagelijkse sleur omtoveren tot iets magisch, en je in de kleine dingen het goede laten zien.’

Bezetting: Leadvocals: Isabelle Hauschildt | Vocals and keys: Marleen Hoebe | Guitar and vocals: Chiel Schilder | Bass guitar: Martijn Wardenaar | Drums: Daan Moerkens

Festivalhart in V&D Alkmaar

V&D begon in 1887 als eenvoudige manufacturenzaak in Amsterdam onder de naam “De Zon”. De zaken ging goed en er kwamen al snel winkels door heel Nederland. Ook in Alkmaar, aan de Houttil, onder de naam Gebroeders Berentzen. De winkel zou uitgroeien van 15 personeelsleden (grotendeels inwonend), een handkar en een paard tot een groot warenhuis met een prominente en soms controversiële plaats in de binnenstad.

Het gebouw is een rijksmonument, ontworpen door architect G.W.J. Caron. Hij ontwierp een gebouw in laat Amsterdamse School stijl maar gebruikte daarbij ook Art Deco details.

Info
Prijzen:
€ 00,00 gratis
Duur:
45 min
Speeldata:
  • do 26 mei om 19:00
  • do 26 mei om 21:30
Locatie
Festivalhart V&D Alkmaar
Laat 143, Alkmaar
plan je route