Koning van het grasland

Theatrale tekstlezing van het nieuwe theaterstuk van de makers van Mansholt

Plankgasboeren

Koning van het Grasland vertelt het verhaal van een boerenechtpaar, Renze en Anke Kroes, twee ’plankgasboeren’. Na een noodlottig tractorongeluk, waarbij hun zoontje om het leven kwam, proberen zij hun leven weer op de rails te krijgen. Maar waar Anke zich vastbijt in oude zekerheden, begint bij Renze alles te schuiven. Wanneer een grutto haar nest bouwt op de plek van het ongeluk, en er tegelijkertijd een strijd losbarst tussen natuurbeschermers en boeren over het verhogen van het grondwaterpeil, komen Anke en Renze lijnrecht tegenover elkaar te staan.

Koning van het Grasland toont de strijd van de boer die zich als eenzame ondernemer staande probeert te houden op de wereldmarkt en de strijd van de grutto die zich vergeefs probeert aan te passen aan een snel veranderende biotoop.

Met de tekstlezing krijg je een kijkje in de keuken van de tekstschrijver en deze toneelgroep.

De tekstlezing wordt gedaan door de acteurs Helmert Woudenberg en Trudi Klever, wellicht bij jou bekend van Mansholt en Marcel Faber, Vincent van de Berg en een kleine rol voor de schrijver zelf, Tjeerd Bisschoff.

Stichting Jan Vos: Tjeerd Bisschoff (tekst), Jeroen van de Berg (regie), Hel

Aanmelding tekstlezing Koning van het Grasland 26 mei

Poel Bloembollen in De Rijp

Poel bloembollen is een echt familiebedrijf die op deze plek al meer dan een eeuw haar handel heeft! Waar opa Poel begon in de naastgelegen stolpboerderij als veehouder, runt kleinzoon Peter Poel nu samen met zijn broer Louis het grootschalige bloembollenbedrijf Poel.

Info
Prijzen:
€ 00,00 gratis
Duur:
90 min
Speeldata:
  • do 26 mei om 20:00
Locatie
Poel Bloembollen
Zuiddijk 3, De Rijp
plan je route