Kunst tot de Nacht

Het afscheid van V&D en introductie op de Nieuwe Wereld

Kunst tot de Nacht luidt het culturele seizoen van Alkmaar in.

Karavaan brengt buitengewoon theater op locatie. Het thema dit seizoen is de Nieuwe Wereld, met voorstellingen, installaties, proeves, muziek en kunst over transitie, vooruitgang en menselijke strijd. Tijdens Kunst tot de Nacht een introductie met proeverijtjes van de muzikale kunsten van Noortje Braat & Egon Kracht. Om 21:30 sluit je bij Karavaan aan voor het toffe video-animatieproject Video on Wheels door de Alkmaarse binnenstad en we nemen deze avond symbolisch afscheid van V&D, dat opnieuw een warenhuis wordt.

Programma

20:00 – 0:00 V&D open met korte voorstellingen van Noortje Braat & Egon Kracht uit het aankomende Karavaan-seizoen en zaklampsafar’s door de kelder van V&D.
Om 21:30 sluit je bij Karavaan aan voor het toffe video-animatieproject Video on Wheels door de Alkmaarse binnenstad

V&D, Alkmaar

V&D begon in 1887 als eenvoudige manufacturenzaak in Amsterdam onder de naam “De Zon”. De zaken ging goed en er kwamen al snel winkels door heel Nederland. Ook in Alkmaar, aan de Houttil, onder de naam Gebroeders Berentzen. De winkel zou uitgroeien van 15 personeelsleden (grotendeels inwonend), een handkar en een paard tot een groot warenhuis met een prominente en soms controversiële plaats in de binnenstad.

Het gebouw is een gemeentelijke monument, ontworpen door architect G.W.J. Caron. Hij ontwierp een gebouw in laat Amsterdamse School stijl maar gebruikte daarbij ook Art Deco details.
Info
Prijzen:
€ 00,00 gratis
Duur:
4 uur
Speeldata:
  • vr 9 sep om 20:00
Locatie
V&D
Laat 143, Alkmaar
plan je route