Moet je Hoorn!

Soundtrackcity

Geluidswandeling tussen dromen en daden

Deze bijzondere geluidswandeling kun je het hele jaar door doen!
Een muzikale en theatrale tocht door Hoorn over het DNA waaruit wij allemaal zijn opgebouwd. Zet je koptelefoon op en reis mee met een liefdesverhaal, herken je dromen, voel een kans op geluk, bezweer het ongeluk, streef naar bevrijding, of neem het leven zoals het is.

Met het oudste plein de Roode Steen als startpunt voor de ontdekking van Hoorn, volgt Moet je Hoorn! een route door de compacte oude binnenstad. Onder begeleiding van zang, muziek en straatgeluid vertellen Hoorn en haar inwoners een ontroerend nieuw verhaal over de stad, gebaseerd op de roemruchte historie én het heden.
Moet je Hoorn! neemt je mee langs erfgoed, laat je de dromen van inwoners van Hoorn horen, vertelt een verhaal van toen en nu en stelt je bijgeloof op de proef.

Deze speciaal gemaakte muzikale en theatrale geluidswandeling van Soundtrackcity is voor Karavaan samen met én voor Hoorn gemaakt, door theatermaker Ine te Rietstap en componist Alison Isadora i.s.m. Hoornse koren en muzikanten.

De wandeling is 2,4 kilometer, onderweg sta je op verschillende plekken stil.
De wandeling duurt 75 minuten.
Je loopt de wandeling met de Moet je Hoorn! APP.
Je kunt de wandeling dan lopen wanneer je wilt. Download dan deze APP en gebruik je eigen telefoon.

Moet je Hoorn!-app: download de gratis Soundtrackcity app in de Appstore. En koop in de app vervolgens de wandeling ‘Moet je Hoorn!’ voor 6 dollar (= € 5,99).

 

Dit project is mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Holland en Gemeente Hoorn. Met dank aan Westfries Museum, Popkoor She sings, de talentenklas van zangschool Pop Up, Het Hoorns Byzantijns Mannenkoor, Het Byzantijns Gemengd Koor Indrik en Shantymen Kaap Hoorn.

Routekaart:
De routekaart/plattegrond van de wandeling download je hier

Credits:
concept: Soundtrackcity
regie: Ine te Rietstap
compositie: Alison Isadora
zang: Jennifer van der Hart

Info
Prijzen:
€ 5,99 Wandelen met iPod met koptelefoon
Duur:
75 min
Locatie
Westfries Museum
Roodesteen 1, Hoorn
plan je route