Proeftijd

Sneak peak in de lik

Een kijkje in de festivalkeuken van Karavaan Festival 2017

Tijdens Proeftijd krijg je een exclusief voorproefje van het aankomend festivalprogramma. Op expeditie door de leegstaande gevangenis Schutterswei geven korte performances en theatrale presentaties je een sneak preview van wat Karavaan Festival 2017 te bieden heeft. Vergezeld met muziek en een hapje en een drankje wordt het een heerlijk en verrassend avondje uit.

Proeftijd is gratis toegankelijk voor Vrienden van Karavaan. Vrienden van Karavaan ontvangen hier apart bericht over met de mogelijkheid om 0-euro tickets aan te schaffen. Geen vriend? Voor slechts 20,- koop je voor jezelf en een introducee een direct toegangskaartje tot de gevangenis en maak je dit jaar gebruik van al onze buitengewone vriendenvoordelen!

Foto: Reinier Sierag | Mede mogelijk gemaakt door: GTP Vastgoed, Gemeente Alkmaar

Schutterswei, leegstaande gevangenis, Alkmaar

De voormalige gevangenis Schutterswei aan de Prins Bernhardlaan staat verborgen in het groen van de Alkmaarderhout. De instelling is al sinds 1884 in gebruik als penitentiaire inrichting en werd in 1889 uitgebreid met 104 cellen. Het complex kreeg pas in 1958 definitief haar naam Schutterswei. In 2012 moest de gevangenis, in opdracht van toenmalig staatssecretaris van justitie Albayrak, haar poorten sluiten. Daarna is het onder andere gebruikt voor de opnames van het televisieprogramma Celblok H. Vanaf april wordt de oude gevangenis omgebouwd tot hotel en kun je dus slapen achter slot en grendel. Maar eerst mag Karavaan het cellencomplex gebruiken voor haar festival-preview, durf jij het aan?

Info
Prijzen:
€ 00,00 Vrienden van Karavaan (+ 1 introducee)
€ 20,00 Nieuwe vriend (+introducee)
Duur:
150 min
Speeldata:
  • vr 7 apr om 19:30
Bestel Kaarten
extra:
Proeftijd is gratis toegankelijk voor Vrienden van Karavaan. Vrienden van Karavaan ontvangen hier apart bericht over met de mogelijkheid om 0-euro tickets aan te schaffen.

Geen vriend? Voor slechts 20,- koop je voor jezelf en een introducee een direct toegangskaartje tot de gevangenis en maak je dit jaar gebruik van alle vriendenvoordelen!

Locatie
Schutterswei
Prins Bernhardlaan 16, Alkmaar
plan je route