Proeve: Art on Wheels

STRAATTHEATER: Speels video- en animatieproject met bakfietsen in de binnenstad van Alkmaar

Bijzondere reflecties van animaties op de gevels in Alkmaar

Art on Wheels is een dynamisch video- en animatieproject geïnspireerd op het werk van Braziliaanse jonge kunstenaars. Met projectoren op een bakfiets verschijnen vrolijke animaties op gevels en bomen, die het verhaal vertellen van de stad Alkmaar. Een stad met mooi cultureel erfgoed, een grote diversiteit aan winkels en een ongedwongen sfeer. Ondersteund door muziek verplaatst publiek zich als een stoet door de stad en laten de reflecties van kunstzinnige animaties je met een andere blik naar de wereld en je woonomgeving kijken.

Ga mee op deze tocht door de stad en laat je verwonderen door monumentale gevels, inspirerende beelden, soundscapes en grappige projecties.

Speciaal voor Karavaan Festival wordt dit project ontwikkeld en dus proberen we het graag met jullie eerst even uit. Na de proeve is er een nagesprek met de makers waarin we heel graag van jou horen wat je hebt gezien en wat je van het project vind. De premiere is op 25 mei op Karavaan Festival!

Hendrik Walther is theatermaker, vj en video- en lichtontwerper en studeerde in 2015 af aan de Amsterdamse Theaterschool. We leerden Hendrik kennen met zijn projecten op de Theaterschool. Hij werkte met kunstenaar Michiel Voet en videodesigner Leo Warner. Deze jonge kunstenaar vinden wij veelbelovend.

Regie en artistiek plan en uitvoering: Hendrik Walther | Concept en productie: Karavaan

Algemene Begraafplaats Westerweg, Alkmaar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

LINK

Info
Prijzen:
€ 00,00 Gratis
Duur:
20 min
Speeldata:
  • do 21 apr om 21:00
extra:
Vertrek vanaf Alkmaars Koffiehuis.
Nagesprek met maker
Locatie
Festivalhart V&D
Laat 143, Alkmaar
plan je route