Talkshows in het festivalhart

Praat mee over V&D, vluchtelingen en social groceris

Actuele onderwerpen in ongedwongen talkshows

Schuif aan bij de openminded talkshows waar je kunt meepraten over of luisteren naar onderwerpen van nu.

27 mei – Herinneringen aan V&D
In dit gesprek duiken we het verleden in van V&D. Aan de hand van archiefmateriaal en verschillende sprekers halen we herinneringen op aan de Vroom en Dreesmann aan de Laat. Wanneer kocht jij er je eerste jas of at je voor het laatst dat broodje roomkaas bij La Place?

29 mei – Social Groceries
Global versus local op je bord. Bananen van de ander kant van de wereld versus biologische aardbeien van de boer uit de buurt. Vanavond vragen we ons af of het uitmaakt waar je eten vandaan komt.

31 mei – Toekomst van V&D
Wat zijn de toekomstplannen van de V&D in Alkmaar? We blikken vooruit en fantaseren over nieuwe bestemmingen. Wat zijn de mogelijke plannen voor zo’n prachtig en groot pand in de tweede winkelstraat van Alkmaar?

3 juni – Vluchtelingen van nu
We praten over gelukzoekers en gelukbrengers. Wat betekent het te moeten vluchten en aan te komen in een onbekende stad?

V&D, Alkmaar

V&D begon in 1887 als eenvoudige manufacturenzaak in Amsterdam onder de naam “De Zon”. De zaken ging goed en er kwamen al snel winkels door heel Nederland. Ook in Alkmaar, aan de Houttil, onder de naam Gebroeders Berentzen. De winkel zou uitgroeien van 15 personeelsleden (grotendeels inwonend), een handkar en een paard tot een groot warenhuis met een prominente en soms controversiële plaats in de binnenstad.

Het gebouw is een gemeentelijke monument, ontworpen door architect G.W.J. Caron. Hij ontwierp een gebouw in laat Amsterdamse School stijl maar gebruikte daarbij ook Art Deco details.
Info
Prijzen:
€ 00,00 gratis toegankelijk
Duur:
45 min
Speeldata:
  • vr 27 mei om 18:00
  • zo 29 mei om 18:00
  • di 31 mei om 18:00
  • vr 3 jun om 18:00
Locatie
V&D Alkmaar
Laat 143, Alkmaar
plan je route