TIK TAK

Nieuw stadsritueel van eenheid tijdens Kunst tot de Nacht

Sluit je ook aan bij de processie tijdens het openingsritueel van Kunst tot de Nacht. Zet je hoofd, hart en lijf in beweging!

Met een soundscape van metronomen maken we samen het ritme van de stad. Op zoek naar inspiratie, verbeelding en schoonheid. Met een symbolisch offer verbinden we ons aan elkaar, aan de stad en aan kunst en cultuur.

Karavaan werkt samen met theatercollectief Project Wildeman om je mee te nemen in een monumentaal akkoord dat het begin markeert van een seizoen vol nieuwe culturele heerlijkheden.

Dresscode: wit
Sense: open mind

Heb je thuis een metronoom? Neem deze dan mee.
Of gebruik ter plekke je smartphone met de webpagina: www.metronomeonline.com

Project Wildeman
Hun taal bestaat uit poëzie, muziek en beweging. Hun vorm is een eigentijds ritueel. Hun wereld: een hybride wereld tussen primitief en futuristisch, lichamelijk en virtueel. Deze wereld is bevolkt met vreemde, vaak zelfgebouwde instrumenten. Hun gids is de Wildeman in een ‘brave new world’: één been in het dierenrijk, één been in cyberspace. Hun ervaring: de trance.

Project Wildeman begon als een groep die (pop)muziek en poëzie met elkaar verbond. Intussen zijn ze een vooruitstrevend en eigenwijs muziektheatergezelschap, met een eigen taal.
Ze hebben als missie om het publiek tijdelijk– door middel van een begeleide groepservaring- door de oppervlakte heen te laten breken en een krachtige, directe en lichamelijke connectie te maken met jouw onderliggende bestaanslaag.

Muziek en spel Project Wildeman: Milan Mes, Maarten Vinkenoog, Sven Hamerpagt, Robin Block

Canadaplein, Alkmaar

Als vanouds start op het Canadaplein in Alkmaar jaarlijks het culturele seizoen. Het plein, tegenover de Grote Kerk, herbergt de grote culturele instellingen van Alkmaar: Taqa Theater de Vest, de Bibliotheek, Museum Alkmaar en Artiance. Ook kun je er gratis je fiets parkeren in de ondergrondse fietsgarage.

Info
Prijzen:
€ 00,00 gratis
Duur:
20 min
Speeldata:
  • vr 9 sep om 19:30
Locatie
Canadaplein
Canadaplein, Alkmaar
plan je route