V&D Herinneringen

Deel je foto’s en verhalen van V&D

Foto en audiotentoonstelling

Een foto- en audio tentoonstelling vol herinneringen over en aan V&D. Het einde van een tijdperk in beeld en geluid, gemaakt door alle betrokkenen. De tentoonstelling is te bezoeken van 25 mei t/m 5 juni in V&D Alkmaar.

Oproep

Om een goed begin te maken met verzamelen en ontmoeten organiseren we op di 17 mei een avond waarbij je alvast je eerste materiaal en herinneringen kunt delen.

Je bent welkom om 20:00 in de V&D. Fijn als je je aanmeld via info@karavaan.nl.

Denk je interessant ander materiaal te hebben waarvan je vindt dat het bij een herinneringstentoonstelling hoor, stuur dan een mail.

Foto-tentoonstelling

Samen maken we een groeiende tentoonstelling van materiaal dat door iedereen die foto’s heeft wordt geleverd.
Het Regionaal Archief Alkmaar maakt alvast een begin met (vaak nooit eerder vertoonde) foto’s, tekeningen en advertenties van V&D tussen 1927 en 2000.

Wil je je originele foto’s liever niet ophangen? We hebben een scanner en een fotoprinter zodat we een kopie kunnen maken.

Verhalen

Heb je een anekdote, een mooi verhaal, een gedicht of een lied? We nemen deze op in audio of video zodat iedereen jouw herinneringen kan terugluisteren of kijken. Gezeten in fauteuils die op verschillende plekken in het gebouw staan kan publiek verhalen horen.

Van 25 mei t/m 5 juni kun je elke dag tussen 17:30 en 19:30 materiaal aanleveren en herinneringen delen; er is dan ook iemand aanwezig die de tentoonstelling samenstelt.

Na afloop van het festival zal al het verzamelde beeld- en audiomateriaal onderdeel worden van de collectie van het Regionaal Archief Alkmaar, zodat deze mooie tentoonstelling niet verloren gaat!

Talkshows

Op 31 mei is er een talkshow over de toekomst van V&D en op 27 mei een talkshow over herinneringen aan V&D. (aanvang 18:00).

V&D, Alkmaar

V&D begon in 1887 als eenvoudige manufacturenzaak in Amsterdam onder de naam “De Zon”. De zaken ging goed en er kwamen al snel winkels door heel Nederland. Ook in Alkmaar, aan de Houttil, onder de naam Gebroeders Berentzen. De winkel zou uitgroeien van 15 personeelsleden (grotendeels inwonend), een handkar en een paard tot een groot warenhuis met een prominente en soms controversiële plaats in de binnenstad.

Het gebouw is een gemeentelijke monument, ontworpen door architect G.W.J. Caron. Hij ontwierp een gebouw in laat Amsterdamse School stijl maar gebruikte daarbij ook Art Deco details.

Meer informatie over de geschiedenis van V&D vind je hier
Info
Prijzen:
€ 00,00 gratis
Duur:
120min
Speeldata:
  • di 17 mei om 20:00
Locatie
V&D Alkmaar
Laat 143, Alkmaar
plan je route