• 75min
 • buiten
 • locatietheater
 • met wandeling
 • niet rolstoeltoegankelijk
 • Festival

Wie overleeft de grutto

een absurde en tegelijk melancholische trip in het duinlandschap

=> De overlevingskansen van de mens in #denieuwewereld

We nemen je mee naar één van de mooiste landschappen van Noord-Holland. Middenin het duin kom je ze plots tegen: de grutto, de panda, Darwin, een hedendaagse biologe en een kinderloze oudere kunstenares.

De panda heeft geen zin om zich voort te planten. De grutto vreet de rijstvelden leeg. En Afrika heeft honger. De bedreigde weidevogel en het uitstervende knuffelbeest staan symbool voor bewustwording van ons menselijk tekortschieten. In onze wereld, waar alles altijd meer en meer moet zijn, spelen we een spel. En de prijswinnende vraag is: wie zal er vandaag uitsterven?

De wereld is er maar druk mee. We moeten de natuur in z’n huidige vorm laten voortbestaan, want een definitief afscheid van levensvormen op aarde ráákt. Misschien omdat het een spiegel is van ons eigen voortbestaan en ons menselijk onvermogen om te kunnen veranderen.

TRYATER – een voorstelling van: Ira Judkovskaja, Elze van den Akker, Aly Bruinsma, Bruno Doedens, Douwe Dijkstra, Karel Hermans, Karlijn Kistemaker, Aukje Schaafsma, Eelco Venema en studenten van D’drive| Beeld:  Jelle F. Post

In samenwerking met Staatsbosbeheer.

Hoe kom ik er?
Het beste kom je wandelend of op de fiets naar de Berenkuil. Geen fiets? Op vertoon van je Karavaan-ticket huur je voor maar € 5,- een fiets bij fietsverhuur Raat, onderaan de Klimduin.
Kom je met de auto? Deze parkeer je (betaald) bij Buitencentrum Schoorlse Duinen, vanaf hier loop je 2 km door de duinen naar De Berenkuil (of parkeer dus bij het Klimduin en huur daar een fiets bij de familie Raat).

Over Tryater
Tryater bestaat al meer dan 50 jaar en is daarmee het oudste theatergezelschap van Nederland. Tryater is in al die jaren een hecht ensemble geweest, dat zowel spektakelstukken tot theatersolo’s en familievoorstellingen tot jeugd- en jongerentheater maakt.
Met de komst van Ira Judkovskaja als artistieke leider van Tryater kiest Tryater vooral voor (politiek-) maatschappelijke thema’s. Haar onderzoek richt zich op de theatrale vertaalslag van globale vraagstukken naar de eigen belevingswereld.

Duinen van Schoorl

Een van de meest prachtige gebieden van Nederland zijn de Schoorlse Duinen. Ze zijn het hele jaar toegankelijk. Deze bijzondere natuurvoorstelling speelt in Jan Bas z’n tuintje, waar je de duinen op je eigen kunt manier ontdekken.
De voorstelling begint bij De Berenkuil, een uniek gelegen en gezellige boshut waar de gastvrije uitbaters je kunnen voorzien van koffie, gebak, bier en broodjes.

Info
Prijzen:
€ 12,50 Vrienden van Karavaan
€ 15,00 Normaal
Duur:
75 min
Speeldata:
 • do 25 mei om 16:00
 • vr 26 mei om 16:00
 • za 27 mei om 13:00
 • za 27 mei om 16:00
 • zo 28 mei om 13:00
 • zo 28 mei om 16:00
Bestel Kaarten
extra:
Op 27 mei is er na de voorstelling van 13:00 uur een nagesprek met de makers!

Het beste kom je wandelend of op de fiets naar de Berenkuil. Geen fiets? Op vertoon van je Karavaan-ticket huur je voor maar € 5,- een fiets bij fietsenverhuur Raat, onderaan de Klimduin.
Kom je met de auto? Deze parkeer je (betaald) bij bezoekerscentrum Schoorlse duinen, vanaf hier loop je 2 km door de duinen naar De Berenkuil.

Locatie
De Berenkuil
Schoorlsezeeweg 2 , Schoorl
plan je route