Windwachter

Theatrale installatie tijdens Open Winddag

De windwachter neemt je mee in de wereld van de wind.

In zijn witte jas is hij niet te missen: de Windwachter. Met zijn elektrisch aangedreven kar rijdt hij door de polder en houdt hij de wind in de gaten. Vanaf het begin van het windmolentijdperk was hij erbij. Hij weet alles van de wind en voelt je graag aan de tand over wat jij eigenlijk van windkracht weet. Misschien nodigt hij je wel uit om je eigen windkracht te meten bij de windmeter van zijn kar!

Ooit een windmolen van binnen gezien? Wil je meer weten van windenergie? Dit is je kans! Kinderen kunnen spelen in de zandbak aan de voet van de windmolen of klimmen en klauteren in het kuubskistendoolhof en de klim- en klauterbaan of pannenkoeken eten.

Er rijdt een pendelbus naar de oude meelmolen ‘De Herder’ in Medemblik en naar de twee andere windmolens van Nuon en ECN in het Windpark Wieringermeer. De boerderij is de gezellige verzamelplaats. Een mooi én leerzaam dagje uit dus! Geniet lekker van de koffie en huisgemaakte appeltaart, banjer rond op het bedrijf en laat je verleiden door de Windwachter.

Pop-up camping

Wil je op 17 juni blijven slapen op de pop-up camping onder de windmolen? In de weidsheid van de Wieringermeer kan dat zomaar! Deze gasten krijgen een welkomstborrel, een boerenBBQ, kampvuur én een ontbijtservice! Dus: waar wacht je nog op? Schrijf je in via het formulier op deze website.

Bezoekboerderij Leven van de Wind

Een traditionele boer en een energieleverancier ineen. Op het bedrijf van de familie de Graaf worden aardappelen, uien, tarwe en suikerbieten geteeld én er staat een grote windmolen op hun erf. Een 0,8 megawatt windmolen voorziet 550 gezinnen van hun dagelijkse energiebehoefte. Ook liggen er 180 zonnepanelen op het dak van de schuur. Dat is nog eens de Nieuwe Wereld. 

Naar de website van Bezoekboerderij Leven van de Wind

Info
Prijzen:
€ 00,00 gratis
Duur:
630 minuten
Speeldata:
  • za 18 jun om 10:00
extra:
De dag duurt van 10:00 - 16:00
Locatie
Bezoekboerderij Leven van de Wind
Oosterterpweg 12, Wieringerwerf
plan je route