Blok je agenda: Kaartverkoop Karavaan Festival start 5 aprilDe kaartverkoop van Karavaan Festival 2019 start aankomende 5 april. Hét Noord-Hollandse podiumkunstenfestival brengt van 30 mei t/m 10 juni ruim 200 voorstellingen, 7 landelijke premières, 1 wereldpremière én een zomers, groen festivalhart in het Victoriepark in hartje Alkmaar. Op beide Pinksterdagen is er Kinderkaravaan. Thema deze editie: #eigengrond.

Het festival brengt je door de hele regio naar boerderijen, landgoederen, de duinen, kerken, bouwgrond, de binnenstad en bijzondere bedrijven waar je locatietheater beleeft van nationaal gerenommeerde én jonge theatermakers. Over de dilemma’s van het boerenleven op twee boerderijen in Noord-Holland, uitbundig en culinair muziektheater over het bouwen aan een nieuwe beschaving in Alkmaar, theater over je roots in Bergen aan Zee en avontuurlijk muziektheater op het surrealistische Nederlands Kremlin, kindertheater op een kaasboerderij of ontroerend werk van nieuwe theatermakers in en om een uitvaartcentrum. En in de Grote Kerk Alkmaar wordt barok en modern gemixt tot een episch en internationaal meesterwerk.

Naast locatietheater kom je in het festivalhart in het Victoriepark Alkmaar voor gratis straattheater, tentjestheater, livemuziek, de perikelen van het Ministerie van Alkmaarse Zaken, een grote portie zien en doen en lekker eten & drinken. In de binnenstad word je getrakteerd op acts en performances.

Routes en arrangementen
Kun je niet kiezen? Karavaan heeft speciale arrangementen en routes samengesteld. Een fietsexpeditie tjokvol theater, uitzicht en lekkers in Expeditie Egmond bijvoorbeeld, hét succes-recept van afgelopen jaren, met weer nieuwe voorstellingen en een nieuwe route. Geniet van een heerlijke zomeravond met een diner en voorstelling in de duinen, van bijzonder theater met eten in De Nieuwe Makers Route of verleng je boerenavontuur met een soep & brood op de boerderij.

Kortom: voor ieder wat wils. Vanaf 5 april boek je tickets voor Karavaan Festival op de website, hier vind je ook meer informatie over de voorstellingen. Enkele voorstellingen zijn al in de verkoop (Atlantis, Maalkop en De Gruffalo).

Vrienden ontvangen korting
Ben je vriend van Karavaan? Dan ontvang je korting op alle voorstellingen en mag je bovendien als eerste voorproeven van het festival op Goesting. Nog geen vriend? Snel nog even doen dus voor 5 april!

Foto campagnebeeld Karavaan Festival 2019: Bowie Verschuuren