Alkmaars theatraal project ´Tegen Wind´ gaat viral de wereld over

Het nieuwe kunstproject ‘Tegen Wind’ van Compagnie Daad is, nog voordat de theatrale installatie haar première kent bij Karavaan, al een groot succes. Deze week ging een filmpje van de voorproef van ‘Tegen Wind’ viral op Internet: het filmpje heeft momenteel 5 miljoen mensen bereikt, 6000 likes en is ruim 35.000 keer gedeeld en die aantallen groeien nog elke minuut.

‘Tegen Wind’ is een laagdrempelige theatrale installatie van een oer Hollands tafereel die speelt met de elementen van de natuur. Een zevental fietsers, een bont gezelschap, die als windwijzers tegen de wind in fietsen.

Artistiek leider van Compagnie DaaD Linda Anneveld: “Mijn personages van ‘Tegen Wind’ zijn zodanig afgepeld, dat alleen de essentie van de mens overblijft. De wind blaast leven in de gedaantes, een continue spel met de wind als eindregisseur. ‘Tegen Wind’ is een weerspiegeling van de maatschappij waar de eenzame fietser de dilemma’s van de huidige samenleving vertegenwoordigt. De wind staat symbool voor het huidige kapitalisme.”

Het voorproefje van ‘Tegen Wind’, dat door Pe Okx werd gefilmd, trok deze week dus al de aandacht van over de hele wereld. Reacties uit onder andere Thailand, Rusland, Italië en Saoudi Arabië laten zien dat het project een breed publiek weet te trekken.

De premiere van de gehele installatie zal te zien zijn op Karavaan Festival 25 mei tot en met 5 juni 2016 in een weiland in Zuidschermer. Naar deze locatie kom je lopend of op de fiets, want ‘Tegen Wind’ laat zich het beste beleven met je kop in de wind!

Bekijk het filmpje op https://www.youtube.com/watch?v=o09hEmMdlz8