Alles is geslacht

Theater over de almachtige vleesindustrie

Kerstavond. Twee vrouwen zitten aan de rijk gevulde eettafel en doen zich traditiegewijs te goed aan alle heerlijkheden. Ze babbelen over koetjes en kalfjes en genieten volop. Ze koesteren al jaren die gezelligheid, ze zijn eraan gehecht geraakt. Maar wat als deze gewoonte niet langer houdbaar blijkt? Wat als dieren de radertjes in een machine worden die wij niet meer kunnen controleren?

 “Lever me alles! Er moet gefeest worden, en gegeten, gelachen en gevreten! Kom op met iedere vetvlek! We gaan eten, eten, eten tot we alles zijn vergeten.” – uit De Heilige Johanna van de slachthuizen’ – Bertolt Brecht

Inspiratie bij chefkok, Animal Rights en Alkmaarse Partij voor de dieren
Danielle en Taeke worden voor de Winterkaravaan gecoacht door Karavaan en door een externe coach: regisseur Mechtild Prins. Daarnaast doen ze inspiratie op bij chefkok Donald Smit van restaurant Hofman in Alkmaar, die zijn visie en liefde voor goed vlees met ze deelt en brengen ze een bezoek aan de Alkmaarse afdeling van de Partij voor de dieren. Aankomende gemeenteraadsverkiezingen (2018) doet deze partij voor het eerst in Alkmaar mee. Ook spraken ze met Benoit van den Broecke van Animal Rights, hij kwam onlangs in het nieuws door zijn verborgen camera in slachthuizen.

Danielle De Nul en Taeke Nicolaï uit Vlaanderen studeerden beide aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen richting theater (afgestudeerd in 2015). In Alles is geslacht schetst het duo een onverschillige wereld waarin grenzeloos wordt gekweekt, geslacht en gegeten.

Danielle en Taeke zijn 1 van de 5 makers die je te zien krijgt tijdens de Winterkaravaan. In de leegstaande Ringersfabriek ga je op expeditie langs 5 nieuwe voorstellingen en geniet je van heerlijke stoofpotten en winters bier!

Makers: Danielle de Nul en Taeke Nicolai | Met dank aan: Mechtild Prins (theatermaker), Janine Visser (Partij voor de Dieren), Benoit van den Broecke (Animal Rights), Donald Smit (chef-kok bij Hofman Alkmaar) en Strohandel van Dijk

Maakster Danielle de Nul in de Ringersfabriek – Foto: Emil de Jong

 

Alles is geslacht – over de almachtige vleesindustrie