Bekroond locatietheater Onder het Melkwoud in De Rijp neergestrekenAan de rand van De Rijp, in de Eilandspolder, is het meeslepende muziektheater Onder het melkwoud van theatergezelschap Afslag Eindhoven neergestreken. De bekroonde voorstelling speelde afgelopen weekend voor een volle tribune en is aankomend weekend ook nog te beleven als onderdeel van Karavaan Festival.

Midden in de uitgestrekte natuur naast de boerderij van familie Zijp wordt de bezoeker getrakteerd op een visueel prachtige, muzikale vertelling. In de voorstelling, naar het beroemde hoorspel ‘Under Milkwood’ van Dylan Thomas, beleef je een dag en een nacht uit het leven van bewoners van een vissersdorpje. Je hoort de roddel en achterklap van en over de dorpsbewoners, ziet hun intieme driften, hun angsten, eenzaamheid en begeerte. En dit alles aan de rand van het vroegere walvisvaardersdorpje De Rijp.

De voorstelling start midden in het dorp, bij restaurant Bij Ernst. Wat voor de gelegenheid is omgedoopt tot cafe Zeemansrust. Vanaf hier maak je een wandeling het dorp uit naar de voorstelling.

Onder het melkwoud speelt nog op vrijdag 8 juni en zaterdag 9 juni om 21:00 uur. Info en tickets vind je hier

Foto: Moon Saris