Boerenpeil: theater op drie Noord-Hollandse boerderijen

Boerenpeil is het programma van Karavaan Festival over het boerenleven, de Noord-Hollandse landbouw en de dilemma’s van de boer anno nu.

Aardappelvreters – Grootse oeropera over de ondergang van een boerenfamilie
Op boerderij Valkering in Egmond aan den Hoef beleef je de landelijke première van Aardappelvreters. Over boeren die koste wat het kost door willen gaan op grond die al generaties lang van de familie is. Maar ook over stoppen zolang het nog kan, om het faillissement vóór te zijn. Over schaalvergroting en vergane glorie, kansen en ondergang, stamhouderschap en afgekapte wortels.
Van: Silbersee en Gouden Haas met Slagwerk Den Haag.
31 mei t/m 9 juni – Tickets € 17,50 (voorpremière) en € 25,- (standaard).
Meer info en tickets

Koning van het grasland – Raak toneelstuk over boer vs natuur
Op het boerenerf van Koning in Stompetoren kom je voor de bejubelde voorstelling Koning van het Grasland, van de makers van de succesvoorstelling Mansholt. Over de dilemma’s waar het moderne boerenbedrijf mee te maken heeft. Over kiezen tussen groeien en grutto, en alles wat daar tussen zit.
Van: Toneelgroep Jan Vos.
6 t/m 10 juni – Tickets € 22,50.
Meer info en tickets

Wrongel Ziener – Theatrale installatie over boeren en weidevogels
In een kaastobbe op boerderij Zeilzicht in Zuidschermer zie je bloemige weide, zwermen vogels, dansende koeien en geurige mest op romige melk. Een bijzondere verbeelding over de relatie tussen productie, koe en weidevogel.
Van Judith Hofland.
1 t/m 10 juni – Gratis.