De meeste dingen huilen niet

Een absurdistische, humoristische voorstelling over het verlangen om een ding te zijn en daarmee genoeg te zijn

#groeizucht

Wat nou, als je de wens koestert ‘een ding te zijn’, omdat je alleen nog op die manier kunt deelnemen aan de wereld zoals die is?
Op een verlaten busstation vinden twee vreemden elkaar in hun levensmoeheid. Samen zoeken ze naar pogingen te ‘ontmensen’. Kun je jezelf terugbrengen naar hetgeen wat het minst hoeft, doet, groeit? Is het mogelijk je te voelen als iets wat niet kan voelen?

Er ontstaan gesprekken over het verlangen een opgooitent te zijn, er wordt tegen de beperkingen van het menselijk lichaam aangelopen en er zullen regenponcho’s zijn. Fluoriserend gele regenponcho’s.

Over de maker
Femke Arnouts studeerde in 2017 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie en in haar laatste jaar volgde ze extra lessen aan de Mime-opleiding. Met haar vorige voorstelling Je spaart zegels en dan ga je dood stond ze onder andere op het Amsterdam Fringe Festival en in het Amsterdamse Bostheater. Voor deze voorstelling werkt Femke samen met performer en acteur Dennis Tiecken, in 2017 afgestudeerd aan de Mime Opleiding in Amsterdam.
Femke is 1 van de 5 makers die je te zien krijgt tijdens de Winterkaravaan. In de leegstaande drukkerij ga je op expeditie langs 5 nieuwe voorstellingen en geniet je van heerlijk winters eten & drinken! Klik hier voor meer info en tickets

Tekst, spel: Femke Arnouts | Spel: Dennis Tiecken | Concept: Femke Arnouts, Anna Verkouteren Jansen | Coach: Joost van Hezik | Advies lichtontwerp: Jasper Nijholt | Met dank aan: Paul van der Laan, Gerie Hermans, Stadswerk 072, Connexxion | Foto: Emil de Jong

Femke sprak met psychologe Gerie Hermans, die zich als psycholoog bezighoudt met de mens die niet langer de maat der dingen is.