EERSTE EDITIE WINTERKARAVAAN ENTHOUSIAST ONTVANGEN

Op 28, 29 en 30 december bruiste de leegstaande Ringersfabriek Alkmaar van nieuw leven. De Winterkaravaan streek er 3 dagen neer en was al ver voor aftrap uitverkocht. 5 jonge theatermakers toonden een korte voorstelling vanuit hun perspectief op het Karavaanthema van dit seizoen: De Nieuwe Wereld.

Samen met een spannende expeditie door de krochten van de voormalige chocoladefabriek en heerlijke warme stamppotmaaltijd was het publiek verrast en enthousiast door deze eerste editie. “Jullie hebben ons meegenomen naar bekende en onbekende werelden” en “Een zalige kerstvakantiedag hebben jullie ervan gemaakt”.

De jonge makers die Karavaan voor deze wintereditie selecteerden maakten allen gretig gebruik van de bijzondere voorstellingslocatie. Op de oude bonbonafdeling werd, voor de familievoorstelling ‘IJs’, met stukken systeemplafond de Noordpool nagebootst. In ‘Avé’ werden de glazen wanden van de fabriek gebruikt voor prachtige video-projecties. De voorstelling ‘Dat wat we doen’ begon in in de voormalige cacao-opslag in de kelder in het volledige duister. En in het oude klokgebouw was een prachtige dansperformance te zien.

Als ode aan afscheid werd tijdens de voorstelling ‘Vaar Wel’ een cake gebakken. Die heerlijke bakluchten gemengd met de geurende stamppot en het aroma van Glühwein zorgde voor een warm gevoel in de koude fabriek.

In januari besluit Karavaan welke van deze makers zijn/haar voorstelling tot een avondvullende voorstelling kan uitwerken voor Karavaan Festival dat plaatsvindt van 25 mei t/m 5 juni 2017.

Lees hier de recensie van Scenes over de Winterkaravaan.

Foto: Kenneth Stamp