Er was een begin

Ontmoetingen bij het koffiezet-apparaat

 

Deze theatrale audiotoer neemt je mee op weg naar de ontmoeting. Zet op die koptelefoon en sluit je in de hectische decembermaand even af van alles om je heen. Kietel je nieuwsgierigheid en zet je blik open. Klaar? Daar gaan we. Ontmoeten op eigen risico….

Dit is de eerste samenwerking tussen de Rotterdamse theatermakers Brecht Hermans en Pauline Van Leeuwen. Zij vinden elkaar in hun streven naar meer verbinding in de samenleving. En de grensverleggende ontmoetingen tussen performers en publiek. Ook hun eigen ontmoeting is grensoverstijgend: Brecht komt uit België en studeerde er Theaterwetenschappen in Gent (2007) en Podiumtechniek RITS in Brussel (2010), Pauline uit Nederland, waar ze aan de Toneelacademie Maastricht studeert.

Pauline en Brecht worden voor de Winterkaravaan gecoacht door Karavaan en door een externe coach: social designer Manon van Hoeckel. Alle projecten van Manon gaan over ‘ontmoeten’ en dus een perfecte match bij deze voorstelling. Momenteel kun je haar werk Boijman’s wassalon zien. Een volledig werkende wasserette midden in het museum Boijmans van Beuningen, waarin ze onverwachte ontmoetingen wil aanzwengelen als tegengeluid voor het verdwijnen van gesprekken in de openbare ruimte. Pauline en Brecht deden er natuurlijk ook even de eigen was…

Pauline en Brecht zijn 1 van de 5 makers die je te zien krijgt tijdens de Winterkaravaan. In de leegstaande Ringersfabriek ga je op expeditie langs 5 nieuwe voorstellingen en geniet je van heerlijke stoofpotten en winters bier!

Makers: Pauline van Leeuwen en Brecht Hermans | Met dank aan: Manon van Hoeckel (Social designer), Ema Najetovic (Lieve Zaken) en Tryater (Theatergezelschap)

Brecht en Pauline bij het nieuwste project van social designer Manon van Hoeckel op bezoek

 

Makers ‘Er was een begin’ – Brecht en Pauline (Foto – Emil de Jong)