FIGURANTEN GEZOCHT VOOR ERVARINGSVOORSTELLING BIJ KARAVAAN

Karavaan zoekt mensen met lef: figuranten die meespelen in een voorstelling in de binnenstad van Alkmaar. Je speelt bijvoorbeeld beveiliger, dwaas, hangjongere of bezorgde burger. Publiek heeft een koptelefoon op en volgt een route door de stad. Samen met een professionele acteur en enkele medefiguranten speel je in deze voorstelling.

Het is voor de voorstelling Better Safe than Sorry, die gaat over het dwingende karakter van veiligheidsmaatregelen die ons gevoel van veiligheid en vrijheid bepalen.

Theatermaker Merel Smitt heeft nog een aantal figuranten nodig om op de route verschillende ingrepen te doen waar het publiek mee geconfronteerd wordt. Sommige rollen hebben specifieke kenmerken maar andere kunnen door iedereen gespeeld worden. Je hoeft geen tekst uit je hoofd te leren.

De voorstelling speelt van 25 mei t/m 5 juni (m.u.v. maandag 29 en dinsdag 30 mei), vaak tussen 16:00 en 21:30 uur (m.u.v. zondag dan is het ’s middags). Je hoeft niet elke dag beschikbaar te zijn en er wordt gewerkt in blokken van 2 performances, dus je kunt ook een deel van de avond spelen. Er wordt in overleg met jou van te voren afgesproken wanneer er gerepeteerd wordt.

De voorstelling is onderdeel van Karavaan Festival dat dit jaar #denieuwewereld als thema heeft. Merel creëert een wereld die net over het randje valt, waarin realiteit en fictie door elkaar lopen.

Merel Smitt (1987) studeerde in 2014 af aan de Regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Haar voorstellingen zijn een combinatie van theater, performance, installatie en beeldende kunst, maar vooral bijzonder is dat haar werk reflecteert op maatschappelijke vraagstukken. Karavaan vindt zich in Merel’s fascinatie voor maatschappelijke processen en de zoektocht naar de menselijke maat daarin.

Sta je sterk in je schoenen en wil jij meespelen in deze voorstelling? Stuur dan een mail naar info@karavaan.nl. Zet erbij welke rol je het liefst zou willen spelen. Je ontvangt 2 vrijkaartjes voor de voorstelling en als je 4 voorstellingen op 1 avond speelt eet je lekker mee op het festivalhart. Ook krijg je elke speeldag een muntje voor de bar en kun je genieten van de livemuziek.