God in de nacht

Op zoek naar vormen van troost in een mix van een mis en een dance-feest

#groeizucht

In het aller begin was er niets
. Het was leeg en donker. Er woei een wind maar er was niets. Je hoorde niets. Je proefde niets. Het woei wat, maar er gebeurde niets.

Tot hij zei:

Ik wil dat er licht is

En er was licht en wij zagen dat het licht goed was.En hij wilde,

En wat hij wilde kwam er en wij zagen dat het goed was.Tot wij zeiden:

Ik wil dat het zin heeft

maar het had geen zin en we zagen dat het zinloos was.

Geen misviering, maar eigenlijk niets anders dan dat

In deze muzikale theatervoorstelling gaan theatermakers Momo Samwel en Kathlyn Wuyts op zoek naar vormen van troost. In een mix van een misviering en een dancefeest zoeken ze antwoord op de vraag “Of we er nou goed aan hebben gedaan dat we niet meer allemaal in één verhaal geloven”.
We staan even stil en halen adem op het bankje van een grote koude kerk. Om vervolgens na die uitademing keihard met z’n allen te ontvluchten en te proosten op dat het wel of geen zin heeft. Geen misviering, maar eigenlijk niets anders dan dat.

Over de makers
Kathlyn Wuyts en Momo Samwel studeerde in juli 2019 samen af aan de Amsterdamse toneelschool en kleinkunstacademie. Ze maken beeldend muziektheater gebaseerd op verhalen en interviews met de echte mens. Kathlyn won in 2019 Het Debuut van Via Rudolphi. Kathlyn en Momo zijn 1 van de 5 makers die je te zien krijgt tijdens de Winterkaravaan. In de leegstaande drukkerij ga je op expeditie langs 5 nieuwe voorstellingen en geniet je van heerlijk winters eten & drinken! Klik hier voor meer info en tickets

Concept, spel: Kathlyn Wuyts en Momo Samwel | Coach: Amir Vahidi | Met dank van: Christiaan Winter, Arieke de Greeuw, Merlijn Nash, Giulia Reiss, Thijs van Vuure en Jasper Nijholt | Foto: Emil de Jong

Kathlyn en Momo spraken met Arieke de Greeuw, een jonge gelovige, over geloven en troost.