HONK

Een luistervoorstelling over ons verlangen naar geborgenheid

#groeizucht

Groot is mooi en veel is lekker, maar vaak zit de wereld je te wijd.
We hebben als moderne holbewoner een plek nodig waar we ons terug kunnen trekken als de wereld ons teveel wordt. Een ruimte die klein en beschut is en het liefst ook een beetje stoffig; we hebben een nest nodig waar we warm en veilig zijn.

Met deze luistervoorstelling gaan we in de grootse en verlaten ruimtes van de drukkerij op zoek naar geborgenheid en luisteren we naar de geluiden van huis, huid en haard en naar de stemmen van mensen die honkvast zijn.

Huis en huid schelen maar 1 letter

Voor deze voorstelling interviewde theatermaker Naomi Steijger honkvaste ouderen, zoals de 101,5 jarige mevrouw de Vries: “Mijn huis is mijn levenspartner geworden, ik ben er dag en nacht mee samen”.

Over de maker
Naomi Steijger studeerde in de zomer van 2019 af aan de regie-opleiding van de Toneelacademie Maastricht. Haar werk bevindt zich op het snijvlak van poëzie en documentaire, de poëzie van de werkelijkheid. Ze zet de verhalen en stemmen van mensen die we meestal niet zien, waar we meestal niet naar luisteren of die we liever niet horen op een voetstuk. Ze richt zich op de verhalen in de grote stad. Ze werkt met materiaal uit interviews, laat zich adopteren en dompelt zich onder, begeeft zich in de huizen van de mensen die vertellen. Ze gaat op pad en komt op plekken terecht waar de poëzie tussen de stoeptegels ligt.
Naomi is 1 van de 5 makers die je te zien krijgt tijdens de Winterkaravaan. In de leegstaande drukkerij ga je op expeditie langs 5 nieuwe voorstellingen en geniet je van heerlijk winters eten & drinken! Klik hier voor meer info en tickets

CREDITS
Concept, tekst, regie
: Naomi Steijger| Muziek: Timo Tembuyser
| Coach: Marte Boneschansker | Met dank aan: Tryater, Mevrouw de Vries, Meneer van der Kramer en Meneer Aarts | Foto: Emil de Jong

Naomi sprak met Meneer Aarts, Mevrouw de Vries en Meneer van der Kramer, die alledrie honkvaste ouderen zijn.