Horizon

Een ode aan het landschap

Kijk om je heen: de ruwe contouren van de ontmantelde Ringersfabriek. Een grote industriële ruimte. Staal, touw en katrollen gaan die leegte te lijf, net zo lang tot er iets is. Iets groots, iets nieuws en tegelijk iets eeuwenouds. Een zee, een bos, of een gestolde windhoos. Of misschien alleen maar dat grote laken waar je onder kruipt als het buiten zo hard regent. Prachtig toch?!
Ontdek hoe de theatrale installatie Horizon jou een compleet andere blik op het landschap laat ervaren…

Jurriaan de Vos studeert aan de mime-opleiding (laatste jaar) in Amsterdam en hiervoor aan theateropleiding Selma Susanna (2014). Hij richt zich in zijn werk op het bouwen van beeldende installaties die langs de grenzen van beeldende kunst en theater laveren, om zo te spelen met de ruimte- en tijdsbeleving van de toeschouwer.Vertrokken vanuit zijn liefde voor het Nederlandse landschap ontstond Horizon, zijn grootste en meest complexe werk tot nu toe.

Jurriaan is 1 van de 5 makers die je te zien krijgt tijdens de Winterkaravaan. In de leegstaande Ringersfabriek ga je op expeditie langs 5 nieuwe voorstellingen en geniet je van heerlijke stoofpotten en winters bier!

Info en tickets

Maker: Jurriaan de Vos | Technische ondersteuning: Yared van der Zijde, Lou Bikkers en Bram Visser | Voorstellingsproductie: Raïssa Pater en Arlette Schriek | Foto: Emil de Jong | Met dank aan: Marc van Vliet (Theater Tuig), Ernest Briet (directeur Landschap Noord-Holland), Mime-opleiding Amsterdam, Gyzs IJzerwaren, Dokter Plexiglas en Indigo theatertechniek