Kaartverkoop Karavaan Festival losgebarsten


In een bomvolle drukkerij in Alkmaar trapte Karavaan afgelopen vrijdag, samen met 400 gasten, officieel af met de kaartverkoop van het festival. Dit gebeurde tijdens Goesting, de avond waarop vrienden een kijkje krijgen in het festival-aanbod. Van 30 mei t/m 10 juni brengt Karavaan Festival ruim 200 voorstellingen, 7 landelijke premières, 1 wereldpremière én een zomers, groen festivalhart in het Victoriepark in hartje Alkmaar. Thema deze editie: Eigen Grond.

Het festival brengt je door de hele regio naar boerderijen, landgoederen, de duinen, kerken, bouwgrond, de binnenstad en bijzondere bedrijven waar je locatietheater beleeft van nationaal gerenommeerde én jonge theatermakers.

Highlights
Over de dilemma’s van het boerenleven op twee boerderijen in Noord-Holland (Stallerhof en Maalkop), uitbundig en culinair muziektheater over het bouwen aan een nieuwe beschaving in Alkmaar (Atlantis), theater over je roots in Bergen aan Zee (Senang) en avontuurlijk muziektheater op het surrealistische Nederlands Kremlin (Het Land van Nooit), kindertheater op een kaasboerderij (Moustachio) of ontroerend werk van nieuwe theatermakers in en om een uitvaartcentrum (Grond). En in de Grote Kerk Alkmaar wordt barok en modern gemixt tot een episch en internationaal meesterwerk (Hermes).

Routes en arrangementen
Kun je niet kiezen? Karavaan heeft speciale arrangementen en routes samengesteld. Een fietsexpeditie tjokvol theater, uitzicht en lekkers in Expeditie Egmond bijvoorbeeld, hét succes-recept van afgelopen jaren, met weer nieuwe voorstellingen en een nieuwe route door bos, stad en duinoases. Geniet van een heerlijke zomeravond met een diner en voorstelling in de duinen, van bijzonder theater met eten in de Nieuwe Makers Route of verleng je boerenavontuur met een diner of soep & brood op de boerderij.

Victoriepark
Een nieuwe plek voor het festivalhart: het ruime en groene Victoriepark in hartje Alkmaar. Hier kom je dagelijks voor gratis straattheater, theatrale installaties, livemuziek, de perikelen van het Ministerie van Alkmaarse Zaken, het pop-up restaurant ‘Tineke Kookt’, en een grote portie zien en doen – van suppen tot picknicken en van jeu de boules tot yoga. Nieuw op het festivalhart is het Tentjestheater. Korte voorstellingen in tentjes voor kleine prijzen en nog voordeliger met een Passe Partout. De tijden van de voorstellingen in het tentjestheater zijn zo op elkaar afgestemd dat je naar hartenlust kunt combineren.

Kinderkaravaan
Op beide Pinksterdagen is er Kinderkaravaan. Het speciale familieprogramma van Karavaan. De succesvolle voorstelling De Gruffalo, naar het bekende boek, zie je in de boomrijke tuin van het IJkgebouw Alkmaar. En op een boerderij in Zuidschermer strijkt Moustachio neer; een muzikale voorstelling over een Mexicaanse mariachi band op een Hollandse boerderij. En is de voorstelling klaar? Dan neemt de boer je nog even mee voor een kijkje bij de koeien.

Dit alles is slechts een kleine greep uit het volledige festival-programma. Meer info en tickets.

Campagnebeeld Karavaan Festival: Bowie Verschuuren