KARAVAAN BOUWT DE NIEUWE WERELD OP HET DOELENVELD ALKMAAR

Van Hemelvaart tot en met Pinksteren is er een uitgebreid programma op het Doelenveld, waar dit jaar het festivalhart van Karavaan is. 12 dagen lang wordt hier gebouwd aan De Nieuwe Wereld, het thema van deze festivaleditie. Voor jong en oud zijn er op het Doelenveld en in de Harmonie korte voorstellingen, livemuziek, workshops, theatrale installaties, eten&drinken en een flinke portie doen. Het festivalhart is gratis toegankelijk.


 

Karavaan stort zich in de wereld van innovatie en vooruitgangsdenken. Sta niet raar te kijken als je gevraagd wordt om mee te helpen van lege melkpakken een nieuwe stad te bouwen of na je theatervoorstelling te stuiten op Het Toekomstdepot waar je zelf robots kunt maken en paddestoelen kunt kweken. Je kunt binnenstappen in de Mirror Room waar de nieuwste software alles van jou blijkt te weten, of in de nieuwste technieken van een 3D fotostudio of 3D-experience.

Doelenveld vol van De Nieuwe Wereld
Het hele Doelenveld wordt één mooi en intiem festivalhart waar je samen met omwonenden, bezoekers en Gaaf Groen een stadstuin bouwt, je met je kinderen een futuristisch kostuum maakt of klimt in de reusachtige windmolen van kunstenaar Marjetica Potrč om De Nieuwe Wereld op hoogte te aanschouwen!

Veelzijdig programma


Kom naar het festivalhart en schuif aan aan De Gedachtentafel: een bijzondere theatrale tafel vol verhalen van unieke disgenoten. Of reis terug in de tijd in 1 minuut in de hilarische Time Machine. Ook is er straattheater met een ontembare robot, een interactieve fontein Aquaduck en intieme luisterverhalen op verschillende plekken in de stad met de toepasselijke naam Pssst. Ook voor locatievoorstellingen kom je naar het Doelenveld: slapstick vol kattenkwaad in De Passisfisten (10+), theater in een groentekasje voor peuters en kleuters, science fiction theater en een voorstelling over smeltende ijskappen.


Livemuziek en eten&drinken

Ook voor livemuziek en eten&drinken kom je naar het festivalhart: neem een festivalmaaltijd in het pop-up restaurant Tineke Kookt, start je weekend bij Karavaan met een gezellige vrijdagmiddagborrel, fiets je eigen smoothie of begin hier de dag met een goede cappuccino.

Karavaan bouwt mee aan een Nieuwe Wereld, bouw je mee?
Karavaan Festival is van 25 mei t/m 5 juni.
Beeld: Swoolish Garage