KARAVAAN BRENGT THEATER IN DE SCHOORLSE DUINEN


Tijdens Karavaan Festival geniet je midden in de natuur van de Schoorlse duinen van een absurde locatievoorstelling ‘Wie overleeft de grutto’ van het gerenommeerde Friese theatergezelschap Tryater. 

’Wie overleeft de grutto’ gaat over de overlevingskansen van de mens in De Nieuwe Wereld. In één van de mooiste landschappen van Noord-Holland kom je ze plots tegen: de grutto, de panda, Darwin, een hedendaagse biologe en een kinderloze oudere kunstenares. De panda heeft geen zin om zich voort te planten. De grutto vreet de rijstvelden leeg. En Afrika heeft honger. De bedreigde weidevogel en het uitstervende knuffelbeest staan symbool voor bewustwording van ons menselijk tekortschieten. In onze wereld, waar alles altijd meer en meer moet zijn, spelen we een spel. En de prijswinnende vraag is: wie zal er vandaag uitsterven?

In de discussie over biodiversiteit werpt Karavaan een geheel ander, en theatraal, licht op de zaak.

Startpunt van deze buitengewone voorstelling is uitspanning de Berenkuil. Naar de Berenkuil kom je het makkelijkste op de fiets of wandelend. Met de auto? Die parkeer je bij buitencentrum Schoorlseduinen (navigatie: Herenweg 62, Schoorl). 

’Wie overleeft de grutto’ is te zien op 25 en 26 mei om 16:00 uur en op 27 en 28 mei om 13:00 en 16:00 uur. Tickets kosten € 15,-.
Karavaan Festival is van 25 mei t/m 5 juni. Info en tickets vind je hier.