KARAVAAN FESTIVAL BARST UIT ZIJN VOEGEN

Karavaan Festival bracht twaalf dagen lang bijzonder locatietheater in regio Groot Alkmaar in het thema Eigen Grond. Het nieuwe festivalhart in het Victoriepark Alkmaar was een groot succes. Ondanks een uitgebreider programma dan vorige editie waren de meeste locatietheatervoorstellingen voortijdig uitverkocht. Het theaterfestival beleefde een zeer succesvolle editie met 27.500 bezoekers.

Het festival oogstte landelijke persaandacht en goede recensies door een verrassend programma met theatervoorstellingen van gerenommeerde en jonge makers. Karavaan bracht een gevarieerd programma met meer dan 200 voorstellingen, geplaatst in een actuele context en op betekenisvolle locaties. De 7 festival-premières en de wereldpremière werden goed ontvangen. O.a. Stallerhof van Afslag Eindhoven, Atlantis van de Veenfabriek en Hermes van Burak & Musica Sequenza gingen in premiere op Karavaan. 72% van de bezoekers kwam van buiten de gemeente Alkmaar.

Door de grote vraag van publiek werden er extra voorstellingen gespeeld van het avontuurlijke muziektheater Het Land van Nooit, de boerenvoorstelling Maalkop op een boerderij in Heerhugowaard en De Wereldvergadering in Heiloo. De speciaal ontwikkelde theaterroute Expeditie Egmond was al ver voordat het festival begon uitverkocht. De  fietsexpeditie heeft tot doel stad, ommeland en kust te verbinden.

Festivalhart

Karavaan streek voor het eerst neer in het Victoriepark in Alkmaar. Het groene park tussen het kanaal en het centrum fungeerde als ultieme ontmoetingsplek, waar het op zonovergoten dagen – maar ook op regenachtige avonden, fijn verblijven was. In het festivalhart werd een veelzijdig programma gepresenteerd, voor ieder wat wils. Deze editie werd het Tentjestheater geïntroduceerd; korte voorstellingen van jonge theatermakers die door Karavaan gescout worden. Een groot succes, want ook de toegangskaartjes voor de tentjesvoorstellingen waren zo goed als op. De familievoorstellingen uit de Kinderkaravaan, op beide Pinksterzondagen, waren eveneens uitverkocht.

Het Victoriepark is volgens publiek en de organisatie de perfecte plek voor het festivalhart.

De volgende editie van Karavaan Festival is van 29 mei t/m 7 juni 2020. Thema: Groeizucht.

Foto: Moon Saris