Karavaan Festival trekt ruim 18.000 bezoekers!

Gisteren was de allerlaatste dag van Karavaan Festival 2016. Twaalf dagen lang bracht zij bijzonder locatietheater en een festivalhart in V&D Alkmaar met korte voorstellingen, expo’s, talkshows, live muziek, workshops en eten&drinken. Het theaterfestival beleefde een succesvolle editie in de regio Alkmaar.

Succes boekte het festival met de grotendeels uitverkochte voorstellingen Drie Zusters, Dijkdrift en Kiemkracht. De spelers van Drie Zusters, naar Tsjechov’s klassieker, in Bergen aan Zee werden door de Volkskrant geprezen om hun “uitstekende dictie en timing”. Oeropera Dijkdrift op landgoed Ter Coulster in Heiloo werd door Dagblad Trouw omschreven als “meeslepend en gruwelijk locatietheater” en door de Volkskrant als “boeiend en oorspronkelijk muziektheater”.

Publiekslieveling van het festival was de voorstelling Lampedusa, op een schip aan het Zeglis in Alkmaar. Het muziektheater kreeg van de bezoeker positieve reacties: “Een must see, een must hear en een must cry” “Geweldig gespeeld, zeer indrukwekkend” en “Tot tranen toe geroerd”.

Het volgende Karavaan locatietheaterreeks zal eind juli in Hoorn plaatsvinden: 6 dagen lang speelt het woeste muziektheater Heart of Darkness op Marina Kaap Hoorn.

Meer informatie op www.karavaan.nl

——

Foto: Kenneth Stamp