KARAVAAN-VOORSTELLING MET UITZICHT MAG NIET IN ALKMAAR SPELEN

Persbericht, 10 april 2017

Het is nog een kleine 2 maanden tot de start van het jaarlijkse Karavaan Festival met avontuurlijk theater in de regio Groot Alkmaar. Eén avontuur is door Gemeente Alkmaar tegengehouden. Een met 4 sterren bekroond dansconcert met vrij uitzicht op de prachtige historische binnenstad van Alkmaar mag niet plaatsvinden.

Karavaan brengt locatietheater op betekenisvolle plekken en wil publiek de ultieme beleving van Alkmaar bieden. Daarom vindt Karavaan de perfecte plek belangrijk en koos het dak van parkeergarage Kanaalschiereiland. Met het idee dat – mocht de parkeergarage vol raken – het publiek doorverwezen zou kunnen worden naar de dichtbij gelegen en nog weinig gebruikte Kazernegarage.

In het Pinksterweekend verwacht de gemeente veel bezoekers. De winkels zijn weliswaar dicht, maar Kaeskoppenstad en Karavaan bundelen hun evenement op 3 en 4 juni. De 45 plekken die Karavaan voor 4 dagen zou bezetten hebben zwaarder gewogen dan de unieke ervaring die Karavaan de bezoekers had willen geven. “We maken graag herinneringen gekoppeld aan bijzondere locaties; deze 7-koppige adembenemende dans met livemuziek en uitzicht op Alkmaar zou een fantastische ervaring bieden, een figuurlijk souvenir uit Alkmaar”, aldus de organisatie.

Karavaan geeft graag invulling aan ‘Stad met allure’ en laat zich daarbij inspireren door Alkmaar en de regio, wat Karavaan betreft een theatrale speeltuin omdat deze regio Nederland in het klein is.
Karavaan Festival trok vorig jaar 18.000 bezoekers, waarbij 60% van het publiek uit de provincie komt, 25% uit Alkmaar en 15% uit de rest van het land.

Het festival is dit jaar van 25 mei t/m 5 juni. De voorstelling is onderdeel van het festivalprogramma.

Foto: Saris & den Engelsman