KARAVAAN VRAAGT GEMEENTERAAD OM TOEKOMSTPERSPECTIEF Karavaan is op de helft van de subsidieperiode die het college heeft toegezegd. Om de avontuurlijke plannen die Karavaan voor Alkmaar in petto heeft te kunnen bewerkstelligen heeft zij de gemeenteraad gevraagd om de organisatie een toekomstperspectief te geven. Karavaan werkt ongeveer twee jaar vooruit om telkens een verrassend en kwalitatief programma te presenteren.

De programma’s met spraakmakende kunstenaars vragen om vooruitzien en –werken. Het programma voor Karavaan Festival 2018 is al vastgesteld, aan het programma van 2019 wordt nu gewerkt.

“We zijn nu bezig met het thema van 2019, we maken concrete plannen voor een grote maritieme erfgoedmanifestatie met schepen met een speciale voorstelling op een schip, er is een grote opera in de maak voor 2020 die we hier in première willen laten gaan en jonge kunstenaars willen we hier begeleiden om hun werk hier te maken en presenteren. Deze activiteiten, met landelijke uitstraling, willen we hier naar Alkmaar halen. Als er pas ver in 2018 besloten kan worden of Karavaan mag blijven, dan glipt het ons door de vingers.”

Jubileum
Karavaan viert volgend jaar haar 25-jarig jubileum. Al die jaren werd er in Alkmaar verbeelding gebracht. Sinds 2016 is Karavaan ook echt van deze stad en is de organisatie hier geworteld. Met theater en kunst verrassen zij bezoekers op bijzondere plekken, erfgoedlocaties, in leegstaande gebouwen, op pleinen en op straat. Vaak in een actuele context, met een prikkelend programma.

De raad beslist op 13 juli.

 

Foto: Kenneth Stamp