Korst

Foodperformance die al kokend het klimaat probeert te redden

#groeizucht

Zet je zintuigen open en laat je meenemen in deze geurige foodperformance boordevol geduld, hoop en kombucha.

Nu het einde van de wereld wordt voorspeld, kruipen we samen met Sien en Rani in de keuken.
Verdwaald tussen wat goed is en fout, proberen ze al kokend troost te vinden.
Samen met jou en hun eigen ‘SCOBY’  kombucha-zwam gaan ze aan de slag met het maken van kombucha, een drankje dat groeit door te delen.

Deze voorstelling wordt niet apocalyptisch.
Donker. Of zwart. Maar vol hoop, sparrengeur en perzikkleur.

Over de makers
Sien Vanmaele (be) studeerde in 2016 af aan de acteursopleiding  van Toneelacademie Maastricht en werd al tweemaal genomineerd voor Roel Verniersprijs.  Sien heeft een passie voor koken en theater en maakte eerder al de foodperformances Witlof from Syria en Spijs voor Liefde. Rani Decock (be) studeerde in 2017 af aan de regie-opleiding Maastricht. Afgelopen jaar was ze onderdeel van De Montignards onder de vleugels van Monty Kultuurfakortij. Door de grote wereldvragen met humor te stellen probeert Rani in haar voorstellingen mensen te verbinden. Hun hart voor koken is wat Sien en Rani bij elkaar brengt.
Sien en Rani zijn 1 van de 5 makers die je te zien krijgt tijdens de Winterkaravaan. In de leegstaande drukkerij ga je op expeditie langs 5 nieuwe voorstellingen en geniet je van heerlijk winters eten & drinken! Klik hier voor meer info en tickets

CREDITS
Concept, spel en koken
: Sien Vanmaele & Rani Decock | Coach: Hans Man in ’t Veld | Met dank aan: Bakkerij Raat | Foto: Emil de Jong

Sien en Rani spraken met Hein van Bakkerij Raat over het proces van fermentatie.