Marina Kaap Hoorn hotspot bij locatietheater Karavaan

Persbericht, 1 augustus 2016

Karavaan was in Hoorn met het surrealistische locatietheater Heart of Darkness van Project Wildeman. Op Marina Kaap Hoorn kwamen 1000 mensen naar dit woeste muziektheater kijken op een ruig plekje aan het Markermeer.

Het project was een succesvolle samenwerking tussen Karavaan, Ooms Bouw en Ontwikkeling, Volt, Oranje-Buiten en gemeente Hoorn. “Die samenwerking is voor herhaling vatbaar”, zegt Ilse van Dijk van Karavaan, “bezoekers hebben echt genoten van dit bijzondere stukje nog onontdekt Hoorn en de voorstelling van de Wildemannen viel hier helemaal op zijn plek. Wat zou het tof zijn om hier volgend jaar een gevarieerder programma te mogen brengen.”

Project Wildeman vroeg in Heart of Darkness het uiterste van de bezoekers. Hoe ver kun je gaan? Omdat in ieder van ons een beest schuilt. Het publiek reageerde uiteenlopend: ‘Een hallucinerende trip’, ‘Ik trék het echt niet, ze gáán maar door’, ‘Bijzondere voorstelling, beeldend, fysiek en met diepere duistere lagen’. Unaniem waren ze over de bijzondere beleving op deze plek.

Nieuwsgierig naar de intrigerende en eigenwijze voorstellingen van Project Wildeman? Zij zijn bij Karavaan te zien tijdens Kunst tot de Nacht op 9 september in Alkmaar en tijdens Karavaan Festival 2017.

Foto: Kenneth Stamp