MET KARAVAAN OP CULINAIRE EN THEATRALE EXPEDITIE IN NIEUWE AZC ALKMAAR

Karavaan presenteert op donderdag 13 oktober Voor Uitzicht, een expeditie in het nieuwe asielzoekerscentrum in het voormalige belastingkantoor Alkmaar. Een avond ontmoeten, genieten van kookkunsten uit andere culturen en de prachtige voorstelling De Weg van Ekaterina Levental.

Nieuwe bewoners van AZC Alkmaar koken en serveren een gevarieerd diner-buffet uit verschillende culturen. Aan tafel is er tijd voor ontmoeten en gesprekken. Na het eten zie je de bijzondere en aangrijpende voorstelling van zangeres en harpiste Ekaterina Levental, waarin ze je mee neemt op ‘De Weg’ die zij als tiener aflegde. De weg, die begon in Tasjkent en die leidde van land naar land, toen zij en haar familie na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie Oezbekistan moesten verlaten.

Ekaterina zingt en vertelt over het vallen en opstaan tijdens de vlucht, over het verlies van vriendschappen en vervreemding, maar ook over de veerkracht en hoop voor de toekomst. De Weg toont de onuitputtelijke veerkracht van een kind in dramatische omstandigheden. Een tiener, vastberaden haar sprookje te vinden, vasthoudend aan haar verbeelding. Een bijzonder en persoonlijk verhaal, dat tegelijkertijd zo herkenbaar is, geïllustreerd door prachtige muziek.

Donderdag 13 oktober van 18:00 tot 22:30 uur, € 22,50 per persoon, inclusief eten & drinken.