Nieuw campagnebeeld Karavaan Festival 2016

Afgelopen zondag stonden we op een besneeuwd stukje land naast de voormalige gasfabriek Alkmaar om het campagnebeeld te fotograferen. Model Mariemirca Merisier trotseerde de kou en poseerde op blote voeten. Fotograaf Rick Akkerman maakte er dit sterke beeld van. De rok van Alkmaarsche Couranten is gemaakt door Ilse Korf.

Het verhaal achter de foto
Het thema van Karavaan Festival is Local <=> Global, hoe Noord-Holland verbonden is met de rest van de wereld. Via internet en televisie komen mondiale ontwikkelingen in onze huiskamers en harten. We staan in directe verbinding met China met onze melk en koeien, met Afrika door de weidevogels.We beschermen als vanouds onze dijken om de wereldwijde stijging van de zeespiegel voor te zijn. We willen vrij reizen, maar Fort Europa gaat op slot en vluchtelingen kloppen aan de poort. Wat er gebeurt in de wereld is steeds meer van directe invloed op onze leefomgeving, zowel fysiek als emotioneel.

Op de foto trekt Mariemirca een bundel koffers mee, ze heeft het gehaald. Een wereldreiziger in welke vorm dan ook. De zendmast vertegenwoordigt onze digitale verbintenis met het mondiale. Haar rok is gemaakt van kranten, ze volgt de actualiteit, net als Karavaan dat doet. De kazen onder haar voeten geven haar steun, maar geven ook een knipoog naar Alkmaar: het thuis van Karavaan. Wat vinden jullie ervan?Lach-Karavaan-Rick-Akkerman-Web (1)