Nieuw in Alkmaar: Showman’s Fair

Een 3-daags theatervariété festival à la de Parade in de Alkmaarder Hout…. Showman’s Fair komt naar Alkmaar!
Hét nieuwe UITfestival waarop het rijke, culturele aanbod uit Alkmaar, de regio én daarbuiten wordt gepresenteerd. Na eerdere edities in Weesp, Zwolle, Utrecht en Perth (Australië) strijkt het theaterfestival op 16, 17 en 18 augustus neer in De Hout. Een bruisend festival met een sfeer van cirque fantastique. Showmannen en –vrouwen, bekende en lokale podiumhelden, theater, dans, muziek, verrassende acts, kunst en voortreffelijk eten: allemaal onderdelen van een verleidelijk festivalspektakel. Ook Karavaan brengt programma naar dit splinternieuwe festival, en wel onze hits uit het Tentjestheater van afgelopen Karavaan Festival en de publieksfavoriet van afgelopen Winterkaravaan.

Programma van Karavaan

VLAG – Een komische opera vol trots en vlaggen
De publieksfavoriet van afgelopen Winterkaravaan; VLAG.
In VLAG zijn we getuige van een klassieke uitvoering van de Zauberflöte. De klanken van Mozart’s wereldberoemde opera vullen park De Hout. Als één van de performers plots onaangekondigd de vlag hijst, komen sluimerende gevoelens naar het oppervlak. Langzaam neemt een ongevoerde discussie de opera over. Trotse Hollander, of chauvinist? Europeaan, of dromer?

“Vlag is komisch, eigenzinnig en blijkt vooral ook een verrassing door de uitermate krachtige zang van Milou Peters.” – Theaterkrant

Makers: Collectief Ludvik

HET JAAR VAN DE MAN – Komisch muziektheater over de moderne man
Één van de hits van het splinternieuwe tentjestheater afgelopen Karavaan Festival; Het Jaar van de man!
2019 is het jaar van de man. Bart & Maarten leggen de moderne man onder de loep, mét al zijn gevoelens en onzekerheden. Want hoe kan het dat we, anderhalf jaar sinds #metoo, nog steeds vasthouden aan onze oude gedragspatronen? Mannen, we moeten aan de slag.

Het jaar van de man is de winnaar van de Publieksprijs op het Café Theater Festival 2019 in Utrecht
“Een vrolijke, muzikale voorstelling met heel veel vaart en (zelf)spot” – Theaterkrant

Door: Bart Klop & Maarten Hopman

STATUS – Theater over vrijgezellen (ook leuk voor mensen mét een relatie!)
Één van de hits van het splinternieuwe tentjestheater afgelopen Karavaan Festival; Status
In 2050 is de helft van de Nederlanders single en Marjon Moed is al bijna haar hele leven één van die vrijgezellen. Al jaren krijgt ze de vraag: Jij bent toch zo leuk? Waarom ben je nog single? De vraag bleef, de relatie kwam nooit, de frustratie over de vraag wel. Van die status wil je zo snel mogelijk af, toch? Marjon zoekt. Niet naar de liefde, maar naar wat het betekent om vrijgezel te zijn in een wereld waarin koppels (nu nog) de norm zijn. Een heerlijke voorstelling met muziek, een lach en een traan. Ook leuk voor mensen mét een relatie.

Door: Marjon Moed

Showman’s Fair: 16, 17 en 18 augustus in de Alkmaarder Hout. Speeltijden volgen, maar blok je agenda alvast deze 3 dagen!