GLOEDNIEUW FESTIVAL ‘SPRINGTIJ’ IN AANTOCHT VOOR JONGE MAKERS

FOTO: BOWIE VERSCHUUREN

In het laatste weekend van februari dompel je je onder in het werk van jonge makers tijdens Springtij Festival. 


Springtij vindt plaats in en rondom Makershuis Alkmaar en Theater de Drukkerij, het productiehuis en theater van Karavaan.

Je ziet af en nog onaf werk van verschillende jonge makers, die de afgelopen maanden in het Makershuis hebben gewerkt, gerepeteerd of onderzoek hebben gedaan. Daarnaast zie je werk van jonge makers die bij collega productiehuizen in het land nieuw werk hebben gemaakt. Met hen hebben we een uitwisselingsprogramma opgezet.
Tijdens Springtij organiseren we tevens verschillende workshops en meet-ups speciaal voor jonge, startende theatermakers.

Springtij is van 23 t/m 25 februari 2022

Recent nieuws

KARAVAAN PRESENTEERT HAAR EIGEN THEATER: THEATER DE DRUKKERIJ

Karavaan presenteert met trots: Theater de Drukkerij. Theater de Drukkerij is het theater van Karavaan, waar je avontuurlijke voorstellingen ziet van jonge theatermakers. In een informele sfeer maak je kennis met het werk van een nieuwe generatie.

Lees verder
Foto: Keith Montgomery

UITVERKOCHT ALKMAAR LIGHT FESTIVAL DOET BEZOEKERS VERWONDEREN

De tweede editie van het unieke Alkmaar Light Festival bracht dit weekend een grote diversiteit aan lichtkunsten door de stad Alkmaar. Het festival beleefde een succesvol uitverkocht weekend met bijna 18.000 bezoekers die een route door de stad liepen.

Lees verder

KARAVAAN TE ZIEN TIJDENS VEST IN DE STAD

Kom jij naar Vest in de Stad, op zondag 23 oktober? Hier kun je kijken naar onze makers Rubin van Gent & Ellen Havenaar met de voorstelling 'Ik geloof je op je leugen'. En is Hendrik Walter te zien met de multimediavoorstelling Call Response Call. Tijdens 'Vest in de Stad' kom je toneelacteurs en actrices tegen in 26 winkels en in de straten van de Alkmaarse binnenstad. Vest in de Stad wordt georganiseerd door Theater de Vest en is gratis toegankelijk.

Lees verder

Volg ons op social media!