Opening Karavaan Festival op Hemelvaartsdag


De 26e editie van Karavaan Festival barst los! De eerste tryouts van voorstellingen hebben al plaats gevonden en op Hemelvaartsdag is de officiële opening van het locatietheaterfestival in het Victoriepark Alkmaar om 17.30 uur. Vanaf 14:00 is er al een vol programma. Hemelvaartsdag is de aftrap voor 12 dagen locatietheater op bijzondere plekken in de hele regio Alkmaar en een festivalhart boordevol straattheater, livemuziek, eten&drinken en Tentjestheater in het Victoriepark. 


Opening
De opening wordt verricht door Karavaan en wethouder evenementen Elly Konijn, waarna het door Karavaan opgerichte Ministerie van Alkmaarse Zaken de boel zal ontregelen. Ook is er direct na de opening het gratis straattheater ‘Tom, Tom en Tom’ te zien. Om 21:30 is er gratis live muziek van de wereldrockband De Baron. Tussendoor is er Tentjestheater, locatietheater, theatrale installaties en kun je eten in het pop-up restaurant in het park.

Het festival brengt je door de hele regio naar boerderijen, landgoederen, de duinen, kerken, bouwgrond, de binnenstad en bijzondere bedrijven waar je locatietheater beleeft van nationaal gerenommeerde én jonge theatermakers. Van 30 mei t/m 10 juni brengt Karavaan Festival ruim 200 voorstellingen, 7 landelijke premières en een 1 wereldpremière. Thema deze editie: Eigen Grond.

Highlights
Barok en electronische muziek versmelten tot het episch meesterwerk HERMES bij de internationale gezelschappen Burak & Musica Sequenza (Istanbul | Berlin) in de Grote Kerk. Over het boerenleven zijn er de voorstellingen Stallerhof en Maalkop), er is uitbundig en culinair muziektheater over het bouwen aan een nieuwe beschaving in Alkmaar (Atlantis), en avontuurlijk muziektheater op het surrealistische Nederlands Kremlin (Het Land van Nooit).


Met kinderen naar locatietheater
Ook met je kinderen kun je naar locatietheater: op kaasboerderij Zeilzicht zie je op hooibalen de muziektheatervoorstelling Moustachio. Ook neemt de boer je nog even mee voor een kijkje bij de koeien.

Routes en arrangementen
Kun je niet kiezen? Karavaan heeft speciale arrangementen en routes samengesteld. Een fietsexpeditie tjokvol theater, uitzicht en lekkers in Expeditie Egmond bijvoorbeeld. Of geniet van een heerlijke zomeravond met een diner en voorstelling in de duinen, van bijzonder theater met eten in de Nieuwe Makers Route of verleng je boerenavontuur met een diner of soep & brood op de boerderij.

Victoriepark: picknicken, yoga, bootcamp en suppen
Een nieuwe plek voor het festivalhart: het ruime en groene Victoriepark in hartje Alkmaar. Naast al het theater en het pop-up restaurant ‘Tineke Kookt’, is er een grote portie zien en doen – van suppen tot picknicken.

Dit alles is slechts een kleine greep uit het volledige festival-programma. Meer info en tickets