Persbericht gemeente Alkmaar: Karavaan vestigt zich definitief in Alkmaar

Karavaan vestigt zich definitief in Alkmaar
17 FEBRUARI 2016, ALKMAAR

Karavaan vestigt zich definitief in Alkmaar. Het college heeft besloten Karavaan voor de jaren 2016 tot en met 2018 te subsidiëren. Hierdoor kan Karavaan het bestaande theaterlocatiefestival voortzetten op locaties in de regio Alkmaar. Ook neemt het college in de Cultuurnota 2020 Vision op dat zij graag ziet dat deze subsidie in 2019 en 2020 ook wordt toegekend.

Het festival 2016 vindt plaats van 25 mei tot 5 juni 2016 met thema Local-Global, dat gaat over verbonden zijn met de rest van de wereld. Het festival omvat meer dan 20 voorstellingen, zowel op het festivalhart en als op diverse locaties. Er zijn voorstellingen over het vluchtelingenvraagstuk, er is een première van de opera Dijkdrift en een theatrale installatie in een weiland met als thema de grutto’s die te vroeg naar Afrika vertrekken. Ook komen de Mime-Opleiding en Amsterdamse Toneel- en Kleinkunstacademie naar Alkmaar met voorstellingen van jonge makers.

Waar Karavaan in 2016 zal huisvesten is nog niet definitief . Er zijn nog gesprekken over de Kapelkerk met de Protestantse Gemeente Alkmaar. Het wel of niet beschikbaar zijn van de kerk belemmert de doorgang van de vestiging van Karavaan in Alkmaar niet. Ook zonder de kerk kan Karavaan door het jaar en tijdens het festival gebruik maken van locaties op bijzondere plekken.

CITATEN

“Als wethouder Cultuur ben ik trots dat de Karavaan zich definitief in Alkmaar vestigt. De Karavaan biedt voor kleinkunst niet alleen vernieuwing, maar zeker ook onorthodoxe en spannende podiumkunsten. Hiermee draagt Karavaan bij aan de vernieuwing van het cultuuraanbod, waarmee Alkmaar meer te bieden heeft als centrum voor de regio.”
Wethouder Anjo van de Ven (OPA)