Phobo Phobo

Absurdistisch theater over de angst voor angst

 

In deze beeldende voorstelling gluren we naar binnen in de huiskamer van een bejaard echtpaar. Ze beleven een voor hen compleet normale dag, maar is die wel zo gewoon? Uit angst voor verandering sloot het stel zich jaren geleden al af van de buitenwereld, want ja, die was immers niet meer bij te benen. Wat hen rest is hun dagelijkse, veilige routine samen. En, om niet teveel buitenshuis te hoeven, bestaat hun dagelijkse maaltijd uit conserven: hij eet alleen nog ingeblikte perziken en zij alleen augurken uit de pot. Het spannendste moment van de dag is haar tripje naar de brievenbus aan het eind van hun tuinpad. Opgelucht haalt hij iedere dag weer adem als ze met het kleine stapeltje folders weer voor zijn neus staat. Wat als ze er straks niet meer is….?

Met Phobo Phobo presenteren Quintijn Relouw & Sjoukje Böing een beeldende voorstelling over ouderdom. Het duo vormt samen het theatercollectief Die Akwarium en beide studeerden ze aan de theateropleiding Selma Susanna (afgestudeerd in 2016 en in 2013).

“Ouderdom is het meest onverwachte van wat een mens kan overkomen”  – Trotski, 1935

Quintijn en Sjoukje zijn 1 van de 5 makers die je te zien krijgt tijdens de Winterkaravaan. In de leegstaande Ringersfabriek ga je op expeditie langs 5 nieuwe voorstellingen en geniet je van heerlijke stoofpotten en winters bier!

Info en tickets

Makers: Quintijn Relouw en Sjoukje Böing | Regie: Fried Mertens | Foto: Emil de Jong | Met dank aan: Simone Eggen (scenograaf) en Martin Kat (ouderenpsychiater)