Bejaarden & Begeerte

Het Zuidelijk Toneel i.s.m. Stichting Nieuwe Helden

Openhartige voorstelling over verlangen en erotiek op de oude dag

Geïnspireerd door hun eigen opa’s, die op hoge leeftijd wederom verliefd raakten, presenteren theatermaker Lucas De Man (1982) en schrijver Oscar Kocken (1983) en hun zangeres (70+) dit bijzondere theaterproject over mensen die zich niet neerleggen bij hun leeftijd of het oordeel van de maatschappij. Bejaarden & Begeerte is een voorstelling die prikkelt om lief te hebben, om te leven.

Maandenlang spraken Kocken en De Man met ouderen over de liefde. Ze bezochten de mensen thuis, bij de bingo, in aanleunwoningen en verzorgingshuizen en overal was men even openhartig. Gesproken werd over de allereerste verliefdheid, het eindeloos dansen van de foxtrot, het gebrek aan voorlichting, de macht van de kerk en de ondergeschikte positie van de vrouw.
Maar ook het heden kwam aan bod: hoe verandert de liefde als je ouder wordt? Kan je opnieuw verliefd worden als je tachtig bent? Fladderen de vlinders nog net zo als toen je twintig was? Werkt het lichaam nog mee? Kom je het verlies van je partner ooit te boven?

Met deze verhalen maken zij Bejaarden & Begeerte, waarin zij laten zien dat het bloed bij ouderen heus nog wel stroomt daar waar het niet gaan kan. Dat zij ook hun dromen hebben en verlangens. Maar ook dat er nogal wat taboes zijn. Dat de kinderen er soms een stokje voor willen steken en dat verzorgenden en activiteitenbegeleiders menen dat het niet speelt.

LET OP De voorstelling is uitsluitend toegankelijk voor 65-plussers óf onder begeleiding van een 65-plusser.

Concept en spel: Oscar Kocken, Lucas De Man

Zang: Ery Boom (70), Edith Vollenberg (70) e.a.

Toneelbeeld: Jasper Rijsdijk

Ma 25 mei is er bij de voorstelling van 14u een nagesprek.

Verzorgingstehuis de Westerhout (Zorgcirkel)