• binnen en buiten
  • boerenpeil
  • locatietheater
  • Festival

Boerenpeil

Theater over het boerenleven anno nu, op vier Noord-Hollandse boerderijen

Het programma van Karavaan Festival over het boerenleven anno nu

Boerenpeil is het programma van Karavaan Festival over het boerenleven, de Noord-Hollandse landbouw en de dilemma’s van de boer anno nu. Op verschillende boerderijen in Noord-Holland ontdek je deze boerenthema’s in:

Aardappelvreters – Grootse oeropera over de ondergang van een boerenfamilie (31 mei t/m 9 juni)
Op boerderij Valkering in Egmond aan den Hoef beleef je de landelijke première van Aardappelvreters. Over boeren die koste wat het kost door willen gaan op grond die al generaties lang van de familie is. Maar ook over stoppen zolang het nog kan, om het faillissement vóór te zijn. Over schaalvergroting en vergane glorie, kansen en ondergang, stamhouderschap en afgekapte wortels.

Koning van het grasland – Raak toneelstuk over boer vs natuur (6 t/m 10 juni)
Op het boerenerf van Koning in Stompetoren kom je voor de bejubelde voorstelling Koning van het Grasland, van de makers van de succesvoorstelling Mansholt. Over de dilemma’s waar het moderne boerenbedrijf mee te maken heeft. Over kiezen tussen groeien en grutto, en alles wat daar tussen zit.

Wrongel Ziener – Theatrale installatie over boeren en weidevogels (1 t/m 10 juni)
In een kaastobbe op boerderij Zeilzicht in Zuidschermer zie je bloemige weide, zwermen vogels, dansende koeien en geurige mest op romige melk. Een bijzondere verbeelding over de relatie tussen productie, koe en weidevogel.

Victoria – Een theatrale en muzikale ode aan de boerenstand (1 t/m 10 juni)
Op een afgelegen boerderij in Heiloo treffen we de twee oudere, wat conservatieve broers Walter en Harold. Dit is de plek waar ze al hun leven wonen, en heel hun leven boeren. In eenzaamheid wachten ze de loop der dingen af. Zwijgend rijgen de dagen zich aaneen zonder hoogte- of dieptepunten. En ineens is ze daar, met haar hoodie en haar rugzak. De broers Har en Walt zijn er beduusd van, zeker omdat ze niet praat. ‘Die is niet van hier’, zegt de een tegen de ander. Hoe gaan de wereldvreemde broers om met het tienermeisje? En hoe reageert de wispelturige Victoria op het boerenbestaan?

Foto: Bowie Verschuuren

Kijk voor exacte speeltijden en tickets bij de voorstellingen zelf!

Op vier verschillende boerderijen in Noord-Holland
Info
Prijzen:
€ van gratis tot 25,00
Duur:
van doorlopend tot 90 minuten
Locatie
In, op en om
verschillende boerderijen, Noord-Holland
plan je route