BOG.

BOG. poogt het leven op haar manier te herstructureren

BOG. poogt het leven op haar manier te herstructureren. We zoomen uit op de complexe veelheid van het bestaan, tot het grotere geheel ons duidelijk wordt. Opgelucht zuchtend bij de idee van een overzicht. Alsof je in een opstijgend vliegtuig ineens de structuren van de chaotische stad herkent.
BOG. zoekt naar de blauwdruk van het ‘ding’ dat later, als je er zelf niet meer bent, je leven zal worden genoemd.

“Een voorstelling die je stil zet en laat verbazen over al die handelingen, al die gedachten, al dat gedoe dat alles bij elkaar genomen ook jouw leven vormt”. Theaterkrant

De tekst van BOG. werd genomineerd voor de Taalunie Toneelschrijfprijs en is uitgegeven door De Nieuwe Toneelbibliotheek. Tijdens Karavaan ook te koop.

Van en met: Lisa Verbelen, Sanne Vanderbruggen, Benjamin Moen, Judith De Joode
Eindregie: Erik Whien
Dramaturgie: Roos Euwe
Muziek: Mariothijs
Decor: Bestaat uit de nagelaten dingen uit het huis en leven van Mies Regina van Gemeren (1929-2013)
Productie: Anne Baltus

Zo 24 mei is er bij de voorstelling van 16u30 een nagesprek.

RK Begraafplaats St Barbarastichting, de kapel

Verscholen in de Alkmaarderhout, achter de Bloemenklok, ligt een sfeervolle, compacte begraafplaats voor de Rooms Katholieke kerkgemeenschap van Alkmaar. De kapel is gebouwd in eclectische stijl, met zowel neogotische als neoromaanse kenmerken, tot uiting komend in respectievelijk de hoofdvorm en de torens, en de rondboogvensters.

Sinds 1994 staat de kapel op de Gemeentelijke Monumentenlijst Alkmaar. Dat geldt ook voor het tegenwoordig als kantoor in gebruik zijnde gebouw, dat tot 1987 de bestemming van doodgraverswoning had, en voor het gebouw waarin zich het verblijf van de akkermedewerkers en de werkplaats bevinden.