• 150 min
  • buiten
  • met ontbijt
  • muziektheater
  • niet rolstoeltoegankelijk
  • Festival

De polder ontwaakt

een rituele en muzikale zonsopkomst in de uitgestrekte polder

Live-installatie van muziek en licht

Aan de zon wordt al eeuwenlang een sterke rituele betekenis toegedicht. Met de intrede van de moderniteit is de verering van deze tomeloze lichtbron echter in vergetelheid geraakt. Middels het theatraal vormgegeven concert De Polder Ontwaakt vraagt Project Wildeman nu opnieuw aandacht voor de grootsheid en aantrekkingskracht van de zon. Geïnspireerd op de traditionele zonnewijzers, zal de voormalige dwangburcht worden omgetoverd tot een Stonehenge.

Met dit rituele moderne bouwwerk benadrukt Project Wildeman de interstellaire verbintenis van onze zonnewijzer met de zon en andere hemellichamen. We zijn elders in het heelal opgestegen en door het donker van de ruimte op reis. En we gaan landen: precies op de plek van de oude dwangburcht in de Oudorperhout in het nieuwe licht van de opgekomen zon rond de Langste Dag.

Moderne opnametechnieken en live-sampling vermengen zich met eigentijdse omgevingsgeluiden en verhalen. Dit alles op de uitermate dansbare Wildemangrooves, waarbij je als bezoeker geheel vrij bent om je op je eigen manier door deze live-installatie van muziek en licht heen te bewegen.

Dit is een ritual-in-progress: we gaan tussen 04.30 en 06.00 uur van alles uitproberen. We testen landingen, het opstijgen, de ruimtereis. We bouwen de sterrenkaart. Samen met jou. Wees erbij!

En als de zon op is, gaan we samen picknicken in de polder en starten we vol energie de nieuwe dag!

CREDITS
Concept en performance:
Project Wildeman (Sven Hamerpagt, Milan Mes, Maarten Vinkenoog, Robin Block) | Foto: Iris van Vliet

Project Wildeman is een muziektheatergezelschap van eigenzinnige performers die muziek, gesproken woord en beweging combineren. Strakke woordsalvo’s en maniakale rondedansen worden moeiteloos afgewisseld met soundscapes en rake poëtische oneliners. Kernwoorden hierbij zijn ritme, klank, herhaling en fysieke uitputting. Project Wildeman creëert een taal voor de zintuigen. Een taal die ademt, trilt en schreeuwt.

Pers over eerdere projecten:
Project Wildeman laat je lopen, dansen en dromen – NRC
‘Virtuoos zijn ze met hun versterkte stemmen. Al grommend en klanken uitstotend maken ze bezwerende en oorverdovende geluidscollages.’ – De Volkskrant
‘Project Wildeman slaat alle vooroordelen over muziek en poëzie aan stukken met een muzikale kracht die zorgt dat de woorden onder je huid kruipen.’  – VPRO 3VOOR12

Natuurgebied de Oudorperpolder, Alkmaar

Verzmelenplaats is parkeerplaats bij Van der Meij College, Gravin Jacobastraat, Alkmaar. Vanaf hier lopen we gezamenlijk de Ouderperhout in.

Info
Prijzen:
€ 22 vrienden van Karavaan (incl. ontbijt)
€ 24,50 standaard (incl. ontbijt)
Duur:
2,5h
Speeldata:
  • zo 9 jun om 04:30
Bestel Kaarten
Locatie
Vertrek vanaf parkeerplaats
Gravin Jacobastraat, Alkmaar
plan je route